VI är glada att kunna meddela att Wilma Svedung spelar i VästeråsIrsta HF nästa säsong. Vi får ett samtal med Wilma om den gångna säsongen och hennes förväntningar på nästa säsong.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?
Det känns bra, jag är väldigt taggad på kommande säsong!

Vad är det som avgör att du förlänger?
För att jag vill fortsätta att utvecklas som spelare och spela elithandboll vilket jag får goda möjligheter att göra i VI. Sedan trivs jag väldigt bra med laget!

Hur ser du på den gångna säsongen?
Känslan har väl varit att vi som lag, samt jag som individuell spelare, kan göra lite bättre hela tiden. Vi har spelat rätt ojämnt genom säsongen vilket gjort de svårt att prestera över tid och vinna över de bättre lagen. Samtidigt har vi spelat stora delar av matcherna riktigt bra så jag känner att vi är påväg mot något riktigt bra!

Beskriv din roll i laget och vad vill du kunna bidra med till övriga spelare?
Jag vill bidra med min energi både på och utanför planen, smälla på i försvaret och använda min fart mer framåt. Sen trivs jag väldigt bra i gruppen så jag hoppas jag bidrar till en go lagkänsla också.

Vad är dina förväntningar på säsongen 2021/2022?
Jag har alltid trott stenhårt på oss och med tanke på vår högstanivå, kapacitet och duktiga nyförvärv tror jag vi kommer få spela många matcher i Västerås Arena under våren 2022.

Frenne Båverud om Wilma:
Det känns väldigt bra att Wilma förlänger, det ger en trygghet till gruppen. Trots sin unga ålder så har hon redan varit med i damlaget många år nu. Hon är orädd, har en härlig energi och vill alltid vara med och påverka både på som utanför planen. Hennes attityd till både handboll som klubb är berömvärd och hon sprider den omkring sig på ett föredömligt sätt. Får hon ordning på den skada som hindrat henne till och från den gångna säsongen, bättrar på sin förmåga att värdera situationer i anfallsspelet (kommer ofta med erfarenhet) och i övrigt fortsätter att spela så uppoffrande som hon alltid har gjort så kommer hon att fortsätta vara en viktig spelare i truppen och för klubben, både på som utanför planen.