Imorgon väntar matcher för både dam- och herrlaget. Utöver handboll, innebär helgens matcher ett viktigt ställningstagande för barns rättigheter. Matcherna tillägnas nämligen #viställerupp och vårt arbete för att skapa bättre förutsättningar för unga i Västerås.

Behovet av aktivitet för barn och unga är större än någonsin. Därför känns morgondagens ställningstagande ytterst angeläget. I vår förening är Wilma Svedung och Ferdinand Beckius ambassadörer för vår verksamhet vid sidan av handbollsplanen. Våra ambassadörer delar med sig av sina tankar om initiativet: 

Wilma Svedung: Jag har alltid trott på idén om att idrott förenar människor. Om vi i VästeråsIrsta och andra handbollsföreningar kan skapa fler platser där barn och ungdomar kan mötas och dela glädjen i sporten, så är det fantastiskt.

Ferdinand Beckius: Genom detta initiativ så känner jag personligen att vi förhoppningsvis kan fortsätta på den inslagna vägen och nå ut till fler ungdomar och barn som vill röra på sig och utöva idrott. Handbollen är en fin plantskola med bra värderingar och värdegrunder som kan hjälpa en längre fram i livet. Detta vill jag förmedla som ambassadör iallafall, att handbollen ger så mycket mer än bara kunskaper om sporten och dess utövande. Kulturen står på en fin grund och dess värderingar ligger i linje med vad jag tycker är viktigt hos en medmänniska. 

#viställerupp för dig, för oss, för Västerås!

Del 1 – Varför älskar du handboll?

 

 

Del 2 – Vad betyder handboll för dig?

 

 

Del 3 – Vad vill du hälsa till unga handbollsspelare?

 

 

Del 4 – Vad ska jag tänka på om jag vill börja spela handboll?

 

 

Köp gärna en stödbiljett och bidra direkt till vår insats i Västerås. Swisha 100 kr till 1233872868