Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?
Det känns väldigt bra och roligt och få fortsätta spela i VI. Jag ser fram emot nästa säsong och tror att vi kan få en riktigt bra och stark trupp.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?
Framförallt för att jag trivs väldigt bra, både med spelarna, tränarna och allt runtomkring. Det är en bra miljö att utvecklas i.

Hur ser du på den nuvarande säsongen?
Den här säsongen har varit speciell på många sätt, men samtidigt väldigt rolig. Den har varit upp och ner om man tittar på resultaten, men jag är glad över att vi tillslut lyckades ta oss till en 6:e plats. Vi har tyvärr haft väldigt stor ruljangs på ”hela” spelare, då vi har haft mycket skador. Vilket har gjort det lite svårt för oss att få ihop spelet som vi kanske hade velat. Men känns som att vi har hittat det mer och mer nu på slutet.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?
Min roll i laget är väll att försöka styra anfallsspelet och va en tuff försvarsspelare, vilket jag hoppas att jag ska kunna bidra med ännu mer nästa säsong. Jag vill även tillföra mycket fart i spelet, men samtidigt ett lugn. Jag har ju trotts allt varit i VI ett tag nu så någon slags rutin borde jag förhoppningsvis kunna tillföra.

Vad tror du om avslutningen av säsongen?
Jag hoppas som jag sade tidigare att vi ska få ihop vårat spel ännu bättre för varje träning och match. Om vi lyckas med det tror jag vi blir farliga, och då kan allt hända i de fortsätta matcherna.

Något du vill tillägga?
Hoppas vi syns i hallen på riktigt nästa säsong!

Frenne Båverud om Viola: 

Vi var båda tidigt överens om att fortsätta tillsammans. Efter återkomsten från den allvarlig fotskadan som höll henne borta från spel i nästan ett år så har hon visat hur viktig hon är för laget med sitt driv, sina snabba fötter och att hon är en riktigt duktig tvåvägsspelare. Det finns fortfarande mer potential att plocka ut i form av hon själv skall ta fler skott och genombrottsattacker. Viola har under sin frånvaro blivit en mer medveten spelare som samtalar och diskuterar mer kring spelet och hennes roll, så det är min starka tro att steg i utvecklingen kommer att tas inom en snar framtid och vi är såväl glada som tacksamma att det sker hos oss i Västerås!

Foto: Lina Johansson