VI kan stolt meddela att Viktoria Högström Unell spelar i VästeråsIrsta HF även nästa säsong. VI får en pratstund med Viktoria om den gångna säsongen och hennes förväntningar inför nästa säsong.

Hur känns det att ha förlängt?

Det känns riktigt kul. Jag tror den kommande säsongen kan bli spännande så det vill man ju bara inte missa.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?

Jag trivs otroligt bra i klubben och i laget. Jag känner att jag är i en miljö där jag fortfarande utvecklas.

Hur ser du på den gångna säsongen?

Med tanke på hur säsongen utvecklar sig med skador och Coronautbrott så gör vi en otrolig insats. Sedan vill man ju mer och att vi ska gå längre i slutspelet och det kanske är det som gör att man väljer att satsa vidare ytterligare en säsong.

Någon specifik match du minns extra mycket?

Jag minns såklart Kungälv borta i sista omgången där vi var tvungna att vinna för att gå till slutspel. Där vi pga många skador och sjukdomar åker dit med ett lag som inte har jättemycket SHE-rutin men ändå gör en fin insats och slutligen vinner.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?

Jag har en ledarroll och har mycket rutin som jag hoppas kunna bidra med på handbollsplan både offensivt och defensivt.

Hur går dina tankar inför nästa säsong?

Jag ser fram emot kommande säsong och det ska bli skönt att komma igång. Man fick blodad tand efter säsongsavslutningen och vill in och ge mer i den svartvita tröjan.

Vad vill du hälsa era supportrar?

Jag hoppas att vi äntligen kan få ses i Västerås Arena under den kommande säsongen.

Frenne Båverud om Viktoria: 

Inför den gångna säsongen så var känslan lite att detta blir nog hennes sista, inte pga prestation utan mer att det var så det kändes mellan raderna. Nu ett år senare så har hon presterat en av sina bästa säsonger både offensivt som defensivt och tillsammans med “Otte” har hon bildat en grymt starkt M6 par. Vickan har varit med sedan min första säsong som huvudtränare och det känns både glädjande som tryggt att hon vill fortsätta vara med på resan. Med sin erfarenhet och driv på träningar likväl som på match så kommer hon att bli lika viktig som tidigare. Med Love Asplunds support kring M6-träningen så har hon utvecklats offensivt under säsongen och då stödet kommer att fortsätta finnas där så finns ju möjligheten att hon tar nya steg i sitt spel. Det är en väldigt varm, ambitiös och seriös person som jag är glad att vi hittade ett upplägg för så att hon inte skall behöva dela på sig för att kunna spela elithandboll och samtidigt fortsätta sköta sitt yrke på ett bra sätt.

Det kommer att göra henne gott att få ta ett större eget ansvar samtidigt som de yngre spelarna då får möjlighet till mer uppmärksamhet och feedback de passen som hon inte deltar på. Jag tror att vi kan komma att få se en “Vickan” som gör sin bästa säsong någonsin, där hon kommer att fortsätta jobba för sina lagkamrater genom att slita som ett djur i försvaret och skapa än mer oreda med sitt linjespel i anfallet.