Det blev tyvärr förlust mot Höör och slutresultatet skrevs till 26-20. VI tar del av Frenne Båveruds tankar direkt efter matchen.

Beskriv matchbilden?

Höör startar bra och tar ledningen, vi är hyggligt med spelmässigt dock missar vi några lägen som de straffar oss på. Vi jobbar oss in i matchen tack vare bra försvarsspel och ett allt bättre uppställt anfallsspel. I paus är det därför jämnt.

Den andra halvleken inleder vi tyvärr tveksamt framåt med många enkla misstag vilket gör att det fina försvarsspelet som vi bjuder på endast håller oss kvar i matchen. Tyvärr följer den tveksamheten med oss hela den andra halvleken och det är mest i omställningarna som vi gör våra mål. När vi inte orkar stå emot bakåt fullt ut så glider de ifrån och vinner lika klart som välförtjänt.

Vad är det som gör att Höör vinner?

Deras försvarsspel och omställningar i den andra halvleken framför allt.

Vad tar ni med er från matchen?

Många sekvenser i vårt försvarsspel där vi sliter för varandra och gör det svår för Höör. Delar av vårt uppställda anfallspel i den första halvleken och delar av vårt omställningsspel i den andra. Ett klart fall framåt.

Vilka prestationer vill du lyfta fram?

Hela lagets slit i försvarsspelet där våra 2:or slet för att hålla ihop det, Ellens uppställda anfallsspel i den första halvleken med flera fina skott, Ingessons insats i bägge ändar även om hon fick få lägen att jobba med, kan fortsätta men vi sätter punkt där för idag. Vi är absolut inte nöjda med insatsen men delar av spelet såg klart bättre ut idag och vi gjorde arbetet. Nu skall vi ta med oss de bra sakerna och bygga vidare från detta.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

4 mål

Ellen Göthlin, Emma Aarnio, Viola Paulsen

2 mål

Carolina Ingesson, Johanna Hellgren

1 mål

Hannah Grytegård, Malin Lundqvist, Svea Lind, Wilma Svedung

Foto: Christoffer Borg Mattisson