VI kan idag gladeligen presentera att Fanny Söderberg ansluter till damlaget inför nästa säsong. Fanny kommer närmast från Eskilstuna Guif och är en spelare som vi har haft koll på länge. VI möter henne för ett par snabba frågor.

När började du spela handboll?
Jag började spela handboll i min moderklubb IFK Nyköping när jag var runt 8 år.

Du kommer närmast från Guif. Varför blev det VästeråsIrsta HF?
Jag tror att VästeråsIrsta kan ge mig bra förutsättningar för att ta nästa steg i min utveckling. Att ta steget upp från Allsvenskan till SHE är också ett mål jag har haft så när möjligheten uppstod var valet inte speciellt svårt. Jag pluggar även på Mälardalens högskola vid sidan av handbollen så att jag kan fortsätta med det är också ett plus.

Dina tankar om VästeråsIrsta HF som förening?
En etablerad och familjär klubb med bra förutsättningar både på dam- och herrsidan.

Hur laddar du vanligtvis upp inför match?
Med bra sömn och ordentligt med mat!

Dina styrkor som spelare?
Mina främsta styrkor är min snabbhet och spänst skulle jag säga.

VästeråsIrsta HF jobbar intensivt med initiativet #viställerupp där ni spelare som förebilder har en betydande roll. Vad är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?
En förebild tycker jag framför allt ska visa hur man är en bra lagspelare både på och utanför planen.

Frenne Båverud om Fanny: 

En lovande spelare som vi haft koll på länge. Då vi har haft det gott beställt på högerkanten så har vi aldrig gjort slag i saken utan hon har gjort det bra i Guif och Allsvenskan de senaste åren. Hon är ett lovande kvicksilver som är ambitiös, träningsbar och kommer att få en bra miljö att ta nästa steg i. Hon kommer att bli ett bra komplement till Martina som visserligen bara är ett år äldre men blir ändå blir någon som Fanny kommer att kunna lära av. Med tanke på de steg jag såg henne ta i sin utveckling under åren på rikslägren och den utveckling som hon har haft i Guif så ska det bli spännande att se hur den kan fortsätta hos oss.

Varmt välkommen till VästeråsIrsta HF, Fanny!