Hon utsågs till årets mest värdefulla spelare i SHE respektive vänsternia under säsongen 2019/2020. Den gångna säsongen stod hon för 130 mål och 106 assist under grundserien. Idag kan vi meddela att Ulrika Olsson, närmast från Skuru IK, spelar i VästeråsIrsta HF säsongen 2021/2022. Värvningen innebär en storsatsning för klubben som framöver vill vara med och spela om topplaceringar i SHE.

Damlaget har siktet inställt på finalplats.

– Tack vare det ekonomiska stödet från Hygienteknik, har vi efter goda samtal och lyckosamma förhandlingar lyckats signera Ulrika Olsson. Hon har under flera års tid varit en av seriens mest framträdande spelare både vad gäller egna mål likväl som att servera andra till sina. Hennes kvalitéer och erfarenheter kommer att bidra till att vi som lag tar nästa steg och kan utmana lagen som sedan tidigare slåss i toppen. När vi lägger till Ulrika till det spännande lag som redan är på plats så siktar vi den kommande säsongen på att vara ett av de fyra lagen som slåss om finalplatser, och säsongen därefter så skall vi vara ett av lagen som tampas i finalen, säger Frenne Båverud, sportchef VästeråsIrsta HF.

Drömvärvningen blev verklighet tack vare ny premiumpartner.

– Jag hade beslutat att under 2021 flytta en del sponsring med avsikt att göra den mer jämlik från att tidigare sponsrat framför allt herrlag. När jag sedan såg intervjun på TV 4 med Ulrika, så påverkade den mig starkt. Att flera spelare i VästeråsIrstas damlag dessutom valt att göra en fortsatt satsning, gjorde det lätt att erbjuda klubben det som skulle krävas för att ekonomiskt kunna värva Ulrika, säger Stefan Johansson, VD Hygienteknik AB.

Föreningens nya premiumpartner hoppas att hans gest ska ge avtryck och bidra till att såväl näringsliv som politiker satsar mer på den lokala idrotten.

– Jag och många andra i Västerås vill se fler lag närma sig toppen i sina serier. Jag och Hygienteknik har valt att vara en drivande kraft i det arbetet och få fler bolag att visa sitt engagemang. Det är mycket värt att få leva i en stad där man ser idrottens fulla kraft. Idrotten gör oss stolta att vi är Västeråsare, avslutar Stefan Johansson.

Ulrika Olsson ser fram emot nästa säsong i den svartvita tröjan.

– Jag tycker det ska bli extremt spännande att spela för VästeråsIrsta HF. Jag har haft fantastiska samtal med Frenne och tycker det finns alla möjligheter i världen att ta kliv uppåt nästa säsong för Västerås. Min uppfattning är att ramarna kring föreningen finns på plats, och att man sportsligt har en bra nivå att bygga på! För egen del är det resan som triggar, verkar vara ett fint gäng tjejer och att få möjligheten att fortsätta spela boll är något jag är tacksam för, säger Ulrika Olsson.

Foto: Stefan Borg