Med två raka segrar i bagaget åker damlaget imorgon till Kristianstad. VI får ett samtal med Frenne Båverud om vad som ligger bakom segersviten och hans tankar om morgondagens motståndare.

Två raka segrar mot Boden i bagaget inför matchen mot Kristianstad. Vad är det som ligger bakom den positiva trenden?

– Vi har tränat bra under hela uppehållsperioden, vi har förberett oss väl och vi har gjort jobbet fullt ut på varje pass likväl som i dessa bägge matcher. Att ödmjukt fortsätta göra jobbet är nyckeln till att bibehålla en positiv trend.

Vad är dina tankar om morgondagens motstånd?

– Vi möter en tuff motståndare som varit med länge i stort sett i alla matcher som dom har spelat. Nu har de haft möjligt att träna ihop sig i nästan två månader. Deras senaste match var den mot oss i Västerås då de flyttat sina matcher i mellandagarna, så de lär komma väl förberedda.

Hur har förberedelserna sett ut?

– Efter lite nyårsledighet så har vi haft en bra träningsvecka med analys och fys som vanligt. Vi har dubbla tester under veckan och de har varit enbart negativa hittills (=positivt) så vi står redo för match.

Senaste mötet gick i segerns tecken för oss. Vad är det som behövs för att det ska upprepas?

– Vi behöver sätta försvars- och målvaktsspelet som var en viktig nyckel för oss senast. Offensivt behöver vi vara noggranna och våga ta de tuffa attacker som kommer att krävas. Det kommer att vara små marginaler som avgör så det gäller att vi ser till att de blir på vår sida (=gör jobbet hela tiden).

Matchinformation
8 januari kl 19.00 Kristianstad HK – VästeråsIrsta HF
Matchen visas på CMore

Foto: Lina Johansson