VI kan stolt presentera Riksbyggen som ny huvudpartner till VästeråsIrsta HF. Marknadsområdeschef Andreas Norling berättar mer om det utökade samarbetet.

Riksbyggen utökar sin sponsring och blir en av föreningens huvudpartners under nästa säsong. Vad är det som gör att ni ökar stödet till handbollen i Västerås?

För Riksbyggen är det viktigt att vi finns med och sponsra idrotten i Västerås. VästeråsIrsta HF är Västmanlands största handbollsförening som engagerar väldigt många barn och ungdomar, som i sin tur bidrar till en positiv utveckling för dem. Jag känner att handbollen här i Västerås inte har fått samma utrymme som andra idrotter – varken i sponsring eller i media. Det är något som Riksbyggen vill ändra på och vi är mycket stolta över att kliva in som huvudpartner till VästeråsIrsta HF. Jag hoppas att andra inom näringslivet i Västerås följer vårt exempel. Det är viktigt att stötta våra ungdomar och idrotten i Västerås.

Vad är det som gör VästeråsIrsta HF till en förening som ni vill associeras med?

VästeråsIrsta HF är en förening som vi ser som en av de absolut främsta när det gäller jämställd idrott och det är något som Riksbyggen värderar högt och vill stötta. Det ligger helt i linje med våra egna värderingar.

Hur tycker du att samarbetet har fungerat under den gångna säsongen?

Samarbetet har fungerat mycket bra. Som sponsor har jag känt mig inkluderad och jag vill verkligen hylla det fina arbete som Erik Grönberg har gjort för oss. Det har blivit ett helt annat lyft i sociala medier och kontakten med klubben. Ett stort plus för det.

Vad är det du personligen uppskattar med handboll som sport?

Det finns massor med handbollen som är positivt. Trots att handbollen en mycket tuff sport med högt tempo och mycket känslor så är den samtidigt ärlig, rättvis och jämställd. Sedan tycker jag att kulturen inom handbollen sticker ut åt det positiva. Det engagemang som finns inom VästeråsIrsta HF är ett gott exempel för det (den så kallade VI-andan). Att sporten dessutom innehåller fantastiskt snygga mål/räddningar och är fartfylld gör det bara ännu bättre. Det finns inget mer spännande och underhållande än en jämn handbollsmatch.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?

Jag ser mycket fram emot nästa säsong. Jag tror att både dam- och herrlaget kommer att kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling. Det ska också bli spännande att se hur lagen kommer att se ut inför säsongsstart. Det kommer ju bli en del förändringar och det känns kul att Hanna Flodman är tillbaka i damlaget. Men framför allt så ser jag fram emot att kunna få se idrotten live. Jag hoppas verkligen att Västeråsarna tar sig till Västerås Arena för att heja fram och stötta lagen. Det är en fantastiskt trevlig och spännande idrott att uppleva live. Sedan ser jag också fram emot IrstaBlixten 2022. Man har längtat till denna stora handbollsfest som VästeråsIrsta HF arrangerar på ett riktigt proffsigt sätt.

 

TACK Riksbyggen för att ni är med oss på resan mot nya mål!