Lagbygget inför nästa säsong är redan igång och det står idag klart att Marcus Pedersen förlänger med VästeråsIrsta HF. VI träffar en nöjd sportchef och en laddad Pedersen för ett samtal om den trevliga nyheten.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?
Det känns bra och det kändes självklart att förlänga. VästeråsIrsta har något spännande på gång och det känns kul att få vara med på resan. Vi har kul tillsammans i laget och är en härlig mix av unga och gamla spelare.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?
Det är en proffsig förening både vad gäller ungdoms- och elitverksamhet. Den helheten känns tilltalande. ´

Hur ser du på säsongen hittills?
I det stora hela tycker jag att vi har gjort det bra. Sedan är det vissa matcher vi är missnöjda med – sett till hur vi har spelat.

Hur ser du på din roll och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?
Jag är väl egentligen bra på mycket, men sticker inte ut. Jag är allsidig spelare och trivs med att få vara med och kriga om varje minut.

Vad tror du om de resterande omgångarna?
Det är 10 matcher kvar och vi ligger i mitten av serien. Vi tar en match i taget och krigar på. Nu har vi haft en liten svacka i de senaste tre matcherna, men vi vill komma tillbaka till vinnarspåret och prestera. Om vi lyckas med det kommer det bli en bra avslutning.

Något du vill tillägga?
Jag ser fram emot att se publiken på läktaren igen!

Andreas Bamberg om Marcus kontraktsförlängning:
Jag är otroligt glad att Marcus väljer att fortsätta spela med VästeråsIrsta även under nästa säsong. Han har gjort en fantastisk säsong hittills och kommer vara viktig i vårt fortsatta arbete med att ta mark på topplagen. Marcus har en bred arsenal där han match efter match levererar ett gediget försvarsarbete som trea och tar ett stort ansvar i anfallsspelet. Det är en tvåvägsspelare som oftast hamnar högt upp poängprotokollet. Det har varit häftigt att se Marcus resa tillbaka till elithandbollen efter en paus på nästan 1 år och även hur han hittat glädjen till den. Det är rätt roligt att se hur han som person utanför planen är en rätt timid och en otroligt snäll människa och hur han under match slår om och ögonen kan bli helt kolsvarta. Återigen så är jag väldigt glad att vi får se Marcus svarta ögon även under kommande säsong.