Det står klart att Niklas Åsberg spelar i VästeråsIrsta HF även nästa säsong. VI får en pratstund med Niklas om kontraktsförlängningen och hans roll i laget.

Hur känns det att ha förlängt?
Det känns bra. Jag trivs bra i laget och ser med spänning fram emot nästa säsong.

Vad är det som avgör att du förlänger?
Jag tycker att vi har ett spännande lag med en bra mix av gamla och unga spelare. Vi har påbörjat en spännande resa och den vill jag fortsatt vara en del av.

Hur ser du på den nuvarande säsongen?
Överlag tycker jag att vi har gjort det bra. Sen har inte alla matcher varit en fullträff men tycker ändå att det är en godkänd säsong.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare i laget?
Jag tänker att min roll i laget är att sprida en trygghet både på och utanför planen. Inför fortsättningen hoppas jag kunna bidra med några räddningar och sprida ett lugn till försvaret. Samt sprida bra stämning i omklädningsrummet.

Något du vill tillägga?
Jag ser fram emot att se folk på läktaren igen. Hoppas att matcherna kan upplevas live nästa säsong och att så många som möjligt kommer och supportar, för vi kommer bjuda på show.

Andreas Bamberg om Niklas Åsberg: 

Niklas har under säsongen varit en stark bidragande anledning till vår fina nuvarande tabellposition. Vi har en stark tro på att han kommer fortsätta utvecklas med tanke på de insatser han gör i sin träning och matchanalys varje vecka. Niklas har under säsongen utvecklats till kanske en av seriens bästa målvakter på sexmetersavslut, framför allt kantavslut. Nu får vi ytterligare minst en säsong med kontinuitet på målvakts- och försvarssidan med bra möjligheter att utveckla ett redan väl fungerande samarbete.

Foto: Lina Johansson