Vårt herrlag gick segrande ur gårdagens match mot Torslanda. 12 av 14 spelare noterades i målprotokollet när slutresultatet skrevs till 34 – 27. VI tar del av Axel Moréns tankar dagen efter segern.

Hur vill du beskriva matchen?
Jag tycker vi startar denna match betydligt bättre än de senaste matcherna. Vi har bra utdelning framåt men får inte riktigt tag i de bakåt. Efter 10-15 minuter börjar Pontus få tag i bollarna i mål och vi går då direkt upp i en 5-målsledning. Tyvärr orkar vi inte hålla skärpan hela tiden utan blandar bra perioder med mindre bra perioder under första halvlek. Känslan är att vi mer eller mindre har chansen att köra matchen redan i första halvlek men att vi brister i koncentrationen vilket gör att Torslanda är hyfsat med i halvtid och ställningen är 18-13.

Andra halvlek startar vi sedan på ett fint sätt med både bra försvarsspel och fina attacker framåt. Vår ledning växer till 9-10 mål och vi är bättre i alla delar än Torslanda. En liten sämre avslutning från vår sida där vi hamnade lite i det vi gjorde i första halvlek gör att segern slutar med 7-målsmarginal istället för kanske 10-15 mål vilket jag tycker var skillnaden mellan lagen.

Vad är det som gör att VI vinner?
Den enkla förklaringen är att vi är bättre än Torslanda i alla delar av spelet. Vi var bra förberedda på deras individuellt skickliga spelare och hade väldigt bra koll på deras kanter.

Några individuella prestationer du vill lyfta fram?
Anton har väldigt många fina assist denna match och även några egna fina avslut, speciellt i andra halvlek. Axel gör även en fin insats på kanten.

Vad tar ni med er från matchen?
Vi tar med oss en skön seger och känslan att vinna så pass enkelt trots att vi känner att vi har mer ett ge. Det var ett steg i rätt riktning och vi ser fram emot match igen redan på onsdag.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

5 mål
Anton Lindblom (matchens lirare)
Marcus Pedersen

3 mål
Daniel Cederroos
Daniel Wolf
Daniel Zachrisson
Ludwig Isegren
Olle Röken
Thim Ahlin

2 mål
Axel Ring
Linus Eriksson

1 mål
Ferdinand Beckius
Pontus Axelsson

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget
3 februari kl 19.00 Rimbo HK Roslagen (borta)