Gårdagens match mot Rimbo blev en tät och målrik uppgörelse, men VästeråsIrsta fick med sig 2 poäng. Slutresultatet skrevs till 40 – 38 och VI möter Axel Morén dagen efter segern.

Hur vill du beskriva matchbilden?
En match med väldigt många anfall. Om man jämför med vår senaste match mot Karlskrona är känslan att det nästan är dubbelt så många anfall denna match. Rimbo nötte på med sitt 7-6 hela matchen vilket de är väldigt skickliga på. Givetvis hade vi önskat att få fler stopp men samtidigt gör de det väldigt bra många gånger med få tekniska fel. Framåt tycker jag vi spelar bra under större delen av matchen och 40 mål går inte direkt att vara missnöjd med.

Vad är det som gör att VI står som vinnare?
Vi tuggar på matchen igenom och får tillslut utdelning. I första halvlek har vi en liten mindre bra period och då går Rimbo ifrån direkt med 5-6 bollar. Sedan saknade vi lite skärpa i avslutsmomenten. I andra tycker jag vi spelar bra hela halvleken, vi får upp försvarsspelet ett litet snäpp och skärpan framåt är där och vi vinner halvleken med 24-17 och således matchen med 40-38.

Tät match på många sätt – vilka situationer blir avgörande för segern?
Niklas har några räddningar i andra halvlek i den period vi går ikapp. Det tillsammans med anfallsspelet i andra halvlek gör att vi vinner matchen.

Några prestationer du vill lyfta fram?
Anton gör en bra insats i framförallt anfallsspelet. Zacke och Thim krigar på matchen igenom på ett bra sätt och Lucas gör ett fint inhopp i andra halvlek. Även Hermansson är värd att nämnas då han gör våra fyra sista mål och kliver fram på ett bra sätt när det ska avgöras.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

10 mål 
Anton Lindblom (matchens lirare)

6 mål
Daniel Zachrisson

5 mål
Marcus Pedersen
William Hermansson

4 mål
Lucas Westerlund

3 mål
Jakob Grönlund

2 mål
Axel Ring
Jonathan Wallgren
Thim Ahlin

1 mål
Niklas Åsberg

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget
19 mars kl 19.00 Kungälvs HK – VästeråsIrsta HF