Matchen mot AIK blev en jämn uppgörelse. Slutresultatet 28-29 innebar 2 poäng hem till Västerås. VI tar del av Axel Moréns tankar om segern.

Hur skulle du vilja beskriva matchen?

Det är över 60 minuter en väldigt jämn match. Både vi och AIK är lyckosamma i det offensiva spelet första kvarten. Sedan får deras målvakt tag i några fler bollar vilket gör att de leder i halvtid med två bollar. I andra sedan har vi en väldigt fin första kvart. Vi ställer om försvarsspelet något och blir lite offensivare vilket gör att vi både får tag i fler bollar och lyckas även kontra in några mål. Vi tar ledningen med två mål efter många fina anfall med rejäla attacker. Efter det har är det kamp ända in där vi avslutar matchen med ett riktigt fint försvarsspel och vinner matchen med ett.

Vad är det som gör att ni står emot och vinner matchen?

Vi tuggar på hela matchen och har bra attacker framåt matchen igenom. Bakåt hjälper vi varandra på ett bra sätt.

Några situationer som är avgörande för resultatet?

Det är såklart många situationer som är avgörande i en så här pass jämn match men Kennys utdelning från kanten bidrar starkt till vinsten.

Vad tar ni med er till nästa helg?

Vi tar med oss mycket från matchen idag. Som sagt så var det väldigt många fina attacker från niorna idag. Bakåt så har vi lite situationer att jobba med men överlag så gör vi det bra även där. Kul att se Jens på plan igen också där han gör en fin insats.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

7 mål: Kenny Hurtig

6 mål: Anton Lindblom (matchens lirare)

3 mål: Daniel Zachrisson, Linus Eriksson, William Hermansson

2 mål: Daniel Wolf, Jens Lindström, Jonathan Wallgren

1 mål: Olle Röken

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget

27 februari kl 16.00 HIF Karlskrona (hemma)