Ikväll väntar säsongens första match mot bollskickliga Rimbo för herrlaget. VI får en pratstund med Axel Morén innan avresa mot Sparbankshallen.

Hur är känslan inför matchen?
Känslan är bra. Det ska bli kul med en veckomatch och vi är hungriga på en ny seger.

Vad tror du om matchbilden?
Jag tror att det kommer bli många uppställda anfall från Rimbos sida då de ofta vill spela 7-6 och ta bytet med målvakten. Där gäller det att vi håller oss till vår matchplan och inte stressar upp oss. Annars så kan det mesta hända när Rimbo spelar så det blir viktigt att vi har huvudet med oss hela tiden.

Det här är säsongens första möte med Rimbo. Hur vill du beskriva laget som motståndare?
Ett av de bollskickligaste lagen i serien där de i sitt anfallsspel är duktiga på att hela tiden komma i rätt zon och flytta om efter hur försvararna står. De kontrar kanske inte lika mycket som de gjorde förut, kanske främst pga. att de använder sig av 7-6 mycket, men de är fortsatt bra på att utnyttja kontringslägen som ges. Bakåt så varierar de med att ligga defensivt och ibland nästan gå upp och punkta spelare.

I senaste matchen noterades 12 av 14 spelare i målprotokollet. Vad betyder det för laget?
Det betyder att vi är farliga från alla positioner och många visar en uppåtgående form. Sedan blir det såklart svårare för motståndarna att kartlägga oss när vi hotar från alla positioner.

Hur är läget i truppen?
Läget är bra, vi har någon sjukdom (ej Covid) men i övrigt så är alla tillgängliga förutom de tidigare nämnda långtidsskadade spelarna.

Matchinformation
3 februari kl 19.00 Rimbo HK Roslagen – VästeråsIrsta HF
Matchen visas på SolidSport

Foto: Lina Johansson