Gårdagens bortamatch mot Rimbo blev en minst sagt spännande tillställning för herrlaget. Ett sent avgörande i den sista matchminuten innebar 26-27 och 2 poäng hem till Västerås. Axel Morén delar med sig av sina reflektioner dagen efter segern.

Hur skulle du vilja beskriva matchbilden?
Vi startar matchen lite trevande men är ändå med i målprotokollet. Vårt anfallsspel hackar och vi har svårt att hitta bra lägen. Rimbo tar ledningen med ett par bollar och vi tar time-out. Efter time-outen höjer vi vårt försvarsspel där Thim spelar bra och vi som lag spelar riktigt bra där under resterande del av halvleken. Med hjälp av ett par utvisningar för Rimbo tar vi också ledningen och vi har nu kommandot i matchen. Rimbo reducerar på halvtidssignalen till 11-13 och vi åker dessutom på en utvisning. Andra halvlek startar vi lite trevande igen och spelar med en man kort under 4 av de första 6 minuterna vilket skapar problem och Rimbo går ikapp. Efter det är det jämnt i målprotokollet med lite fördel Rimbo fram tills det är tio minuter kvar. Då lyckas vi igen höja vårt försvarsspel under senare delen av halvleken samtidigt som vi får lite bättre utdelning framåt främst genom några kontringar. Matchen avgörs under den sista minuten där Anton gör det avgörande målet med ett fint genombrott och där vi sedan avslutar med ett väldigt fint försvarsspel.

Vad är det som gör att VI vinner?
Vårt försvarsspel tillsammans med vår effektivitet i 6-5 gör att vi vinner matchen.

Match igen redan på lördag. Hur ser de kommande dagarna ut för laget?
Vi har en lite lättare träning idag för de som spelade mycket igår. För de som inte spelade eller spelade lite är det vanlig träning . Sedan blir det video och träning imorgon innan vi är redo för en väldigt intressant match på lördag.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

5 mål
Marcus Pedersen

4 mål
Daniel Cederroos

3 mål
Daniel Wolf
Ferdinand Beckius
Linus Eriksson

2 mål
Anton Lindblom
Daniel Zachrisson
Thim Ahlin

1 mål
Ludwig Isegren
Niklas Åsberg (matchens lirare)
Olle Röken

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget
6 februari kl 17.15 Skånela IF (borta)