Gårdagens match mot HIF Karlskrona slutade tyvärr med förlust för herrlaget. Slutresultatet skrevs till 17 – 22 och VI får en pratstund med Axel Morén om matchen.

Hur vill du beskriva matchen?
En match med mycket lågt tempo och få anfall. Karlskrona får matchen dit de vill med väldigt många avbrott. Om man tar matchen från början så tycker jag vi startar lite hackigt med många felval framåt under första 10 minuterna. Bakåt så har vi relativt bra koll på dem. Under andra delen av halvleken så spelar vi upp oss något men en blandning av dåliga avslut och bra räddningar av deras målvakt gör att de leder i halvtid med två mål. I andra lyckas vi kvittera deras ledning direkt efter ett par minuter. Känslan är att vi har full koll på de bakåt under första 10 men felbeslut framåt och missade avslut gör att Karlskrona tar ledningen igen. Vi tar time-out och går upp i 7-6 men fortsätter bränna och Karlskronas ledning växer till 5 mål. Vi tar time-out igen och gör ett försök att komma ikapp men är aldrig riktigt nära.

Vad är avgörande för Karlskronas seger?
De får matchen precis dit de vill med ett lågt tempo och få anfall. Sedan har deras målvakt 63% och då är det i princip omöjligt att förlora. Han var jättebra matchen igenom men jag tycker det var alltför många gånger det var alldeles för dålig kvalitet på våra avslut.

Någon personlig prestation som du vill lyfta fram?
Pontus gör en godkänd insats i målet.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

5 mål
Daniel Zachrisson

4 mål
Anton Lindblom

2 mål
Daniel Wolf
Linus Eriksson
Marcus Pedersen

1 mål
Ferdinand Beckius
Pontus Axelsson (matchens lirare)

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget
17 mars kl 19.00 Rimbo HK Roslagen (hemma)