Förra matchen mot Torslanda slutade med seger för vårt herrlag. VI hoppas på en favorit i repris och del av Axel Moréns tankar inför dagens möte i Västerås Arena. 

Hur skulle du vilja beskriva Torslanda som motståndare?
Torslanda är ett lag som spelar med mycket hjärta och fart. De har flera spelare som är skickliga individuellt sett och det kan komma skott lite närsomhelst så det gäller att vi är vakna hela tiden. De har två duktiga kantspelare som är väldigt aktiva både i kontringsfasen och i det uppställda så de behöver vi ha koll på.

Senaste mötet slutade i seger på bortaplan. Vad talar för en favorit i repris?
Vid senaste mötet var vi väldigt lyckosamma i vårt offensiva spel och det är den match vi har gjort flest mål i. Sedan dess har vi tagit ytterligare steg framåt med vårt försvarsspel vilket vi visade senast mot Hammarby då de hade det väldigt kämpigt med sitt uppställda. Fortsätter vi där och behåller lugnet framåt har vi bra chanser att vinna idag.

I veckan blev det klart att Marcus Pedersen förlänger med VästeråsIrsta. Vad betyder det för laget?
Det betyder såklart mycket. Marcus har varit en grundpelare i laget de senaste två säsongerna och tagit den rollen på ett väldigt fint sätt. Jag tycker han har tagit klara steg framåt under dessa två år och är övertygad om att det finns ytterligare mer att hämta. Han bidrar även väldigt mycket på träningarna med hans inställning att vilja vinna varje övning.

Hur mår truppen i övrigt?
Truppen mår bra. De spelare som har haft både kortare och längre skador börjar komma tillbaks mer och mer i träning så det börjar bli riktigt hård konkurrens om platserna vilket är bara bra.

Matchinformation
VästeråsIrsta HF – HK Torslanda Elit, 30 januari kl 13.30
Matchen visas på SolidSport *

* I samband med senaste hemmamatchen mot Amo upplevdes sändningsproblem hos SolidSport. Dessa är nu åtgärdade. 

Foto: Lina Johansson