Herrlaget segrade i säsongens sista match och plockade med sig 2 poäng hem till Västerås. Slutresultatet skrevs till 29-32 och VI får en pratstund med Axel Morén dagen efter segern.

Hur vill du beskriva matchen?

En första halvlek där båda lagen går för det. Jag tycker vi gör en del bra grejer men brister i den tekniska kvaliteten och ibland även taktiskt vilket gör att Kungälv leder i halvtid med 4 mål. Lite bättre skärpa i avsluten hade gjort att det hade varit jämnt i halvtid.

I andra halvlek sedan är det väldigt uppenbart att Kungälv har sett att Karlskrona låg under i halvtid. De har konstant 2-3 spelare på planen som inte vill spela och en tränare som coachar för att förlora matchen. Ett oerhört lågvattenmärke för både förening, tränare och spelare och de borde ha svårt att se sig i spegeln efter den halvleken. Jag kan tycka det är ett väldigt märkligt beslut då Kungälv behöver upp både en, två och tre nivåer om de ska ha någon chans i kvalet då de knappt har vunnit en enda match mot något av topplagen i allsvenskan.

Vad ligger bakom er seger?

Att vi sätter den i öppen kasse när Kungälv missar med mening bidrar såklart.

Några situationer du vill lyfta fram?

Theo och Albin gör bra debuter under första halvlek när det var fullt blås från båda lagen. Även Kenny får avsluta med en bra halvlek.

Hur känns det att ha spelat sista matchen för säsongen?

Just nu känns det som efter vilken match som helst. Det kommer nog bli lite tomt utan matcher men det har varit en lång säsong med allt vad den har inneburit.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

9 mål: Marcus Pedersen

4 mål: Daniel Zachrisson, Kenny Hurtig

3 mål: Anton Lindblom, Linus Eriksson, Lucas Westerlund, Olle Röken

1 mål: Albin Eriksson, Ferdinand Beckius, Pontus Axelsson

Foto: Lina Johansson