Herrlaget förlorade gårdagens match mot Tyresö. Slutresultatet skrevs till 27-29 och VI tar del av Axel Moréns tankar efter matchen.

Hur skulle du vilja beskriva matchbilden?
Vi börjar matchen väldigt slött första femton minuterna och Tyresö får göra mål på alla möjliga konstiga sätt. Andra femton i första halvlek spelar vi upp oss med lite bättre flow framåt där Hermansson kommer in och gör några fina mål. Även försvaret spelar upp sig något men vi får inte riktigt stopp på dem som vi önskar och ställningen är 12-16 i halvtid.

I andra tar vi vid där vi sluta första halvlek och är ikapp redan vid 20-20 efter 41 min. Vi spelar fint anfallsspel och får tag i lite fler bollar bakåt. Anton och Hermansson gör det bra på nio med många väldigt fina skott utifrån. Kommande tiominutersperiod bränner vi många lägen samtidigt som Tyresö får bättre utdelning. Det gör att vi hamnar efter igen och ligger under med 2-3 bollar. Vi drar efter det dit lägena och får några räddningar och tar ledningen för första gången i matchen med 27-26 och fem minuter kvar. Tyvärr förlorar vi sista fem med 0-3 och således matchen med 27-29. Några mindre bra försvarsingripanden tillsammans med missar framåt gör att vi inte lyckas knyta ihop det när det kändes som vi hade det i slutet.

Vad är det som gör att Tyresö står emot och vinner matchen`?
I andra halvlek skulle jag säga att det är helt klart för att vi bränner för mycket. Jag tycker vi spelar ett anfallsspel som är tillräckligt bra för att vinna matchen. Försvarsspelet kan rent individuellt bli bättre i många situationer. Sedan att de får två poäng och vi en är att de är skickligare i avslutsmomenten från sexmeter denna match.

Vad vill du ändra på till nästa match?
Vi behöver fortsätta som vi avslutade sista 45 min denna match. Sedan behöver skärpan upp i avsluten. Starten av matchen är också något vi måste jobba på.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

7 mål
Anton Lindblom

6 mål
William Hermansson (matchens lirare)

3 mål
Daniel Zachrisson
Marcus Pedersen

2 mål
Daniel Wolf
Ludwig Isegren
OIle Röken

1 mål
Linus Eriksson
Jonathan Wallgren

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget
20 februari kl 17.00 AIK (borta)