Hon lade karriären på hyllan för fem år sedan, men i de senaste matcherna har vi på nytt sett hennes namn i målprotokollet. En skadedrabbad trupp har fått förstärkning genom Malin Lundqvist. VI möter Malin för att få veta mer om hennes återkomst.

Hur har åren sett ut sedan du slutade?

– Efter att jag slutat fortsatte jag att träna själv, sprang endel lopp och liknande för att jag tycker det är kul. Men jag tyckte det var väldigt skönt att styra själv när och vad jag skulle träna. Annars spenderade jag mycket tid med vänner och familj som fått stå tillbaka lite när handbollen tog mycket tid. Men jag var aldrig helt borta från föreningen då jag var kvar som fystränare.

Hur känns det att vara tillbaka på handbollsplanen?

– Lite surrealistiskt såklart, men väldigt kul!

Vad var det som fick dig att komma tillbaka?

– Vi var några som inte längre spelade handboll som skulle börja träna någon gång i veckan och i samma veva så skadade Maja sig. Frenne hörde av sig om jag kunde tänka mig vara med och stötta upp i första hand på träningarna. Men jag har svårt att göra saker halvdant och det kändes bra så då kände jag varför inte. Det är inte alla som får chansen att göra comeback efter 5 år.

Vad betyder handbollen för dig?

– Jag skulle säga att jag har mer distans till handbollen idag än vad jag hade senast jag spelade. Det är som jag nämnt tidigare verkligen superkul, men det är inte längre hela mitt liv. Vilket jag tror är hälsosamt. Och att få träffa lagkompisar och träna tillsammans även nu under pandemin är en riktig bonus!

Frenne Båverud om Malins comeback:

– Även om hon i kom in i laget av negativa anledningar så är hennes närvaro enbart positiv för oss, på många vis. Utifrån skadan på Maja Wiklund så innebär Malins ankomst möjligheter till att träna/spela fullt ut och en trygghet för Martina att det finns understöd. Ju mer Malin kommer in i det så kommer hennes prestationer lyfta oss. Hon har presterat på en förvånansvärt hög nivå redan. Utöver det handbollsspecifika så är hon en grym person att ha i ett lag på så vis att hon är energifull, vill prestera på varje pass, är väldigt driven och driver på andra både på som utanför planen.

VI hälsar Malin varmt välkommen tillbaka!

Foto: Stefan Borg