Hon beskriver sig själv som en lugn spelare som gillar att spela handboll med fart – nu är Love Kumlin klar för en ny säsong i VästeråsIrsta HF.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?
Det känns jättebra men framför allt roligt, ser framemot den kommande säsongen.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?
Jag har mycket kvar att utveckla som handbollsspelare och det är i VI jag vill göra det! Sen trivs jag otroligt bra med tjejerna i laget och allt runt omkring!

Hur ser du på den gångna säsongen?
En tuff och jobbig säsong för alla lag, men jag tycker att vi kämpar på under hela säsongen trots alla skador vi har inom laget och i många matcher visar vi hur bra handboll vi kan spela. Vi hamnar ändå på en 6:e plats och tar oss till slutspel vilket jag tycker är starkt om man ser tillbaka på den gångna säsongen.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?
En lugn spelare men som gillar att spela handboll med fart. En två vägsspelare där jag vill främst utveckla mitt anfallsspel och skottet för att få med det som en styrka/hot.

Vad är dina förväntningar på nästa säsong?
Vi hade bra reflektioner och diskussioner om den gångna säsongen och vi har kommit fram till väldigt bra saker som jag ser framemot som ska hända i den nya! Det kommer bli en väldigt rolig säsong med ett nytt lag och jag hoppas vi når våra mål som vi har tillsammans.

Något du vill tillägga?
Vi håller alla tummar och tår till att det blir en säsong där ni får komma till arenan och kolla på oss live, VI saknar er!

Frenne Båverud om Love: 

Love fick det tunga beskedet i vintras att hennes optionsår blev uppsagt men hon fick också veta att dörren stod öppen förutsatt att hon jobbade på vissa saker. Hon har sedan dess gjort vad hon har kunnat för att efterleva våra önskemål. Till vår stora glädje resulterar det nu i en fortsättning. Det är många träningar och situationer genom åren där hon visat framfötterna rejält med uppoffrande satsningar i hög fart flygandes genom minimala luckor med “livet som insats”, nu vill vi att hennes nyfunna attityd skall ta med de egenskaperna in på matchplanen i större utsträckning. I sviterna av de sjukdomar och skador som vi har hade under våren så fick Love ta ett stort ansvar under säsongens avslutning och hon gjorde det på ett bra sätt. Detta visar på styrka och vi hoppas att det kan bli startskottet på en fin utveckling framöver.