Vinst igår mot Kungälvs HK och slutspelsplatsen är säkrad (slutresultat 28-29). Nu väntar H65 Höör i kvartsfinalen på lördag. VI får en pratstund med Frenne Båverud efter gårdagens sköna seger.

Hur känns det att ha säkrat slutspelsplatsen?
Det känns oerhört skönt. Hela gårdagen låg på med hög anspänning så när slutsignalen gick så kom en skön känsla av glädje och lättnad.

Beskriv matchen?
Vi inleder piggt innan hemmalaget kommer igång och utjämnar. Sedan har vi en längre riktigt bra period där försvaret stänger igen och vi straffar dom med flertalet fina kontringar. Halvtidsresultatet 10-17 var i underkant.
Den andra halvleken provar vi ett litet annat upplägg än tidigare då vi inlett svagt men tyvärr gör det ingen skillnad utan vi bjuder in Kungälv i matchen via tveksamt anfallsspel. Trots en svängig andra halvlek så biter vi oss kvar i ledningen och håller ut hela vägen till slutsignalen.

Vilka situationer är avgörande för segern?
Den fina första halvleken, några avgörande räddningar av inhoppande Elin samt flera fina individuella satsningar i anfallsspelet.

Några prestationer du vill lyfta fram?
Med tanke på alla sjukdomar och skador så förtjänar varenda en i truppen en hyllning igår. Vi går på ångor mot slutet i andra halvlek men krigar hela vägen. Kul att se Love och Hellgren ta för sig, kul att se det ansvar som Ellen och Viola tar i att hålla ihop spelet, Högströms och Otranders slit i försvarsspelet likväl att skapa ytor och straffar, Malins och Tildes avgörande situationer på kanterna samt att Maja Axell fick debutera och bistå till att vi kunde spara lite kraft under den första halvleken. Jossans målvaktsspel i den första halvleken samt Elins inhopp i den andra var riktigt bra.

Tankar inför motståndet i kvartsfinalen?
Som det ser ut väntar Höör på lördag, det blir oerhört tufft men vi skall ge det allt vi har. Min förhoppning är att vi hinner få tillbaka någon av de sjuka för det kommer att behövas. Just nu skall vi bara njuta av dagens seger och bygga upp energi. Imorgon börjar vi titta på helgens stora utmaning.

Målskyttar VästeråsIrsta HF
11 mål
Johanna Hellgren

6 mål
Ellen Göthlin

4 mål
Love Kumlin
Malin Lundqvist

2 mål
Victoria Otrander

1 mål
Tilde Skoog
Viktoria Högström Unell

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
13 mars kl 18.15 H65 Höör (borta)