Jessica Enström kliver från och med februari in i en roll som assisterande tränare under återstoden av säsongen. Hon har varit med laget som specialtränare för 9M spelarna på regelbunden basis under hela säsongen och sedan november mer frekvent. Redan innan jul ställdes frågan om hon kunde vara med mer och bidra till anfallsspelet och hon har sedan dess haft en större men outtalad roll. Nu utökas den och innefattar även huvuddelen av de matcher som återstår. Vi får en pratstund med Jessica om den nya rollen och hennes tankar inför återstående omgångar i grundserien.

Hur känns det att kliva in som assisterande tränare?

Jag tycker det är jätteroligt. Dels att få vara inne i hetluften med matcher, dels att få vara en del av lagsammanhållningen. Den sociala biten har alltid varit jätteviktig för mig och i dessa speciella tider är det extra roligt att få komma ned till hallen. Jag har tidigare varit assisterande tränare åt Frenne, så vi känner varandra bra och har ett gott samarbete.

Vad vill du tillföra i den nya rollen?

Jag vill vara en extra röst för tjejerna och att Frenne får ett till bollplank vad gäller spelet.

Hur vill du beskriva dig själv som ledare?

Jag är inte så rädd för att höja rösten när det krävs. Annars är jag mycket detaljfokuserad och går in på de små detaljerna i spelet.

Det har varit en emellanåt tuff säsong. Vad är dina tankar om de återstående omgångarna?

Det är spännande först och främst – inte minst då det är väldigt tight kring strecken. Med det sagt är det skönt att ha två vinster i bagaget så att vi har klättrat i tabellen. Det gäller att vi fortsätter med det fina försvars- och målvaktsspelet i de kommande matcherna.

Frenne Båverud om Jessica Enström

Hon var assisterande tränare till mig under mina första två säsonger som ansvarig för damlaget och har även efter det alltid funnits där som bollplank och specialtränare år efter år. Det blir riktigt bra att vi får ta större del av hennes kunskap och erfarenhet ”på golvet”, tjejerna får ytterligare två ögon som kan bistå till likväl individerna som kollektivet.

Utöver Jessica så assisterar även Sarah Fransson (utvecklingslagets tränare) damlaget under både träning och vissa matcher sedan november och kommer att fortsätta med det i mån av tid nu när alla ungdomar fått börja träna igen. Detta till en redan stark ordinarie stab med Andreas Grandin (lagledare) och Johan Ölund (assisterande och målvaktstränare) i spetsen samt Love Asplund och Andreas Bamberg som fortsätter bistå till 6M-spelarnas individuella utveckling.

Foto: Lina Johansson