Vi kan idag meddela den roliga nyheten att Jens Lindström spelar i VästeråsIrsta HF säsongen 2021/2022. Vi får ett samtal med Jens om hans förväntningar på den kommande säsongen och vad det var som låg bakom förlängningen.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?

Det känns bra. Jag är taggad inför en ny säsong efter att ha varit borta på grund av en axelskada nästan hela föregående säsong.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?

Jag trivs jättebra med alla i laget och alla ledare runt om. Jag känner även att VästeråsIrsta som klubb har allt som jag behöver för att fortsätta min utveckling.

Hur ser du på den gångna säsongen?

Den gångna säsongen för mig personligen har varit tuff psykiskt och fysiskt på grund av skadan. Samtidigt är jag väldigt nöjd över vad vi som lag åstadkom förra säsongen där vi visade att vi kan slå alla lag i serien.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?

Jag tänker att min roll i laget är att sprida energi både på och utanför planen. Jag hoppas kunna bidra med hårda attacker framåt och ett tufft försvarsspel bakåt.

Vad är dina förväntningar inför nästa säsong?

Mina förväntningar inför kommande säsong är att vi fortsätter att sikta uppåt. Att vi kan fortsätta nå vår högstanivå men även höja vår lägstanivån några steg.

Något du vill tillägga?

Hoppas att det blir tillåtet med publik i höst och att så många som möjligt kommer och supportar oss, så ses vi i hallen!

Andreas Bamberg om Jens: 

Jag är väldigt glad att Jens fortsätter även kommande säsong. Efter nästan två år med en strulig axel så var det väldigt kul att få se Jens på planen igen under säsongens sista matcher. Det är en av lagets allra främsta man-man spelare där vi under många år väntat på att Jens ska blomma ut riktigt ordentligt. Det är en spelare med en otrolig motorik och explosivitet som hanterar båda ändarna av banan på ett bra sätt. Jens är nu en av lagets mer erfarna spelare och har under sina år gjort ruskigt bra insatser men saknat prestationen över tid. Med träningskontinuitet så är jag övertygad om att Jens kommer lyfta sitt spel ytterligare.

Foto: Matthew Tipple