Andra pusselbiten inför den kommande säsongen är på plats. VI kan stolt meddela att Isabella Mouratidou, närmast från Lugi Handboll, spelar i VästeråsIrsta HF säsongen 2021/2022. VI får en pratstund med Isabella om framtiden och hennes tankar om klubbvalet.

Du kommer närmast från Lugi. Varför blev det VästeråsIrsta?
Jag kände tidigt att vi kunde enas om ett upplägg som passade mig och jag är övertygad om att det blir en bra miljö att fortsätta utvecklas i.

Dina tankar om VästeråsIrsta som förening?
Jag har bara hört gott om klubben från många jag känner och det verkar vara en klubb med ordning och reda på det mesta.

Ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?
Det finns många, men mina SM-guld med Sävehof och bronset i ungdoms-OS som spelades i Nanjing (Kina) kommer man ihåg lite extra.

Dina styrkor som spelare?
Spelförståelse, mod, placeringssäker, glad och extrem vinnarskalle.

VästeråsIrsta jobbar intensivt med initiativet #viställerupp där ni spelare som förebilder har en betydande roll. Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?
Att man lever som man lär och kan bjuda på sig själv och vara tillgänglig när tid finns. En till viktig egenskap enligt mig är att kunna hitta en balans i med och motgångar för att sedan kunna leva upp till det man tror på och vill göra.

Frenne Båverud om Isabella:
Hon blir en viktig pusselbit för oss i nästa säsongs trupp. Med Isabella får vi in en erfaren målvakts, trots sin unga ålder, som utöver sin eget bidrag på planen kommer att kunna bidra till våra mer oerfarna målvakters utveckling. Hon har Europacupmatcher och SM-finaler i sin ryggsäck vilket knappt någon av våra nuvarande spelare har någon erfarenhet av. Med den uppbackning som vår målvaktstränare Johan Ölund kommer att ge, vår fina omhändertagande spelartrupp och de förutsättningar för träning som vi erbjuder så kommer Isabella att bidra till att vi tar fortsatta steg framåt .

Varmt välkommen Isabella!