Imorgon väntar hemmamatch mot Skövde HF för damlaget. Slutspelsplatsen ska försvaras och Frenne Båverud berättar som sina tankar kring matchen.

Hur har uppladdningen inför matchen sett ut?
Vi har kört en normal men något hårdare träningsvecka för att stå väl förberedda på lördag. Det hårda jobb som vi lagt ner kommer vi att fortsätta göra säsongen igenom, vi gör ingen skillnad i förberedelser förrän vi når fram till slutspelet.’

Vad behövs för seger mot Skövde?
Vi behöver sätta försvars- och målvaktsspelet mot deras starka skyttar samt spela ett bra anfallsspel så vi inte bjuder på några enkla kontringsmål. De är verkligen uppe i matchtempo efter flera matcher få få dagar så vi behöver vara med från start.

Tre omgångar återstår och i skrivande stund har ni den sista slutspelsplatsen – vad talar för VästeråsIrsta?
Vi har har fortsatt göra jobbet och presterat allt bättre för var match, så formen är uppåtgående. Fortsätter vi att prestera bra handboll så finns stora möjligheter att kunna behålla en slutspelsplats.

Hur ser skadeläget i truppen ut?
Det är som tidigare. Flera som närmar sig spel men ingen skillnad i matchtruppen till lördag som det ser ut nu. De som är friska och hela kommer att fortsätta göra ett bra jobb!

Matchinformation
27 februari kl 14.00 VästeråsIrsta HF – Skövde HF
Matchen visas på Cmore

Foto: Lina Johansson