Tufft möte väntar för damlaget, då Skara HF besöker Västerås Arena senare i eftermiddag. VI får ett samtal med en revanschsugen Frenne Båverud.

Förlust i senaste matchen mot Kristianstad. Har ni laddat om?

Det har vi absolut! Vi är besvikna över vår egen insats senast där Kristianstad fick matchen dit dom ville alltför enkelt. Chans till revansch idag!

Vad är dina tankar om Skara som motståndare?

Det är en tuff motståndare med både tränare och spelare som varit med många år. Vi har vunnit mer eller mindre varsin match per säsong och matcherna brukar vara jämna, förväntar mig inget annat idag.

Vad behövs för seger?

Vi behöver vara bra, sätta vårt försvars- och målvaktsspel samt spela ett anfallsspel där alla är med och bidrar. Det räcker inte med enskilda prestationer utan VI måste vara bra för att det skall räcka till att slåss om poängen.

Hur mår truppen?

Den mår bra, förutom de långtidsskadade så är alla med i träning. Vi har gjort en bra träningsvecka och kommer förberedda.

Någon i motståndarlaget vi ska se upp med?

Vi kommer behöva hålla reda på flera av dem då de är ett duktigt lag men om jag ska plocka någon så säger jag vänsterkanten Melanie Felber. En av SHE:s bästa kantspelare – kanske den allra bästa. Snabb i kontringen, vass i läget, näsa för mål och företagsam även inåt i banan. Vi behöver vara noga med hur vi hanterar henne.

Matchinformation
VästeråsIrsta HF – Skara HF
Västerås Arena, 17 januari kl 15.30
Matchen visas på CMore.

Foto: Lina Johansson