Tredjeplatsen möter femteplatsen när HIF Karlskrona gästar Västerås Arena imorgon. VI får en pratstund med en fokuserad Axel Morén inför morgondagens match.

Hur har uppladdningen inför matchen sett ut?
Denna vecka har sett ut precis som vanligt med träningar och video. Vi går nu in ett tätt spelschema med tre matcher på 7 dagar vilket gör att kommande vecka blir lite lugnare rent träningsmässigt så denna vecka har vi tryckt på bra med lite extra fokus på försvarsspelet som vi kände kunde förbättras mot AIK-matchen senast.

Vad behövs för seger mot Karlskrona?
Karlskrona är ett skickligt lag med väldigt många duktiga spelare så först och främst måste vi upp och prestera på den nivå vi vet vi har i oss för att ha någon chans att vinna. De står ofta bra bakåt med två 3:or som kanske är de som täckt flest skott i serien hittills. Det tillsammans med deras målvakter gör att de ofta släpper in få mål. Målvakterna är sedan bra på att sätta igång spelet snabbt både med 1-faskontringar och 2-faskontringar. Det blir här viktigt att vi spelar ett bra anfallsspel och inte tar förhastade avslut för då blir man straffad direkt. Deras uppställda anfallsspel handlar mycket om Ahlstrand och deras M6 men de är bra över hela banan så vi behöver vara kompakta och ha folk där attackerna sätts in.

Hur ser skadeläget ut?
Det ser bra ut. Pedro är tillbaka i träning och är uttagningsbar och alla är i full träning förutom långtidsskadade Elliot.

Matchinformation
27 februari kl 16.00 VästeråsIrsta HF – HIF Karlskrona
Matchen visas på SolidSport 

Foto: Lina Johansson