Ikväll reser herrlaget till Stockholm för bortamatch mot Hammarby. Senast lagen möttes blev det en jämn match. VI möter Axel Morén inför kvällens drabbning.

Det var en tät match senast ni mötte Hammarby. Blir det en repris på matchbilden ikväll?

Jag tror att chansen är stor att det blir en jämn match ikväll. Senaste matchen var jämn i första halvlek. Sedan hade vi tyvärr en för lång mindre bra period i början av andra halvlek och då var Hammarby tillräckligt skickliga och avgjorde matchen där. Vi har tagit steg framåt sedan dess, vilket även Hammarby har gjort, så det blir nog en bra match mellan två bra lag.

Vad behövs för vinst?

Vi behöver göra betydligt fler rätta val än mot senaste matchen mot Anderstorp. Hammarby är väldigt skickliga på att utnyttja motståndarens misstag så där behöver vi höja oss ikväll. Bakåt har vi bra koll på deras olika spel och starter där vi behöver ha extra koll på, enligt mig seriens bästa anfallsspelare, Gustav Davidsson. Framåt blir det väldigt viktigt att vi inte blir statiska och att vi håller ned de tekniska felen.

Hur har ni laddat om sedan i söndags?

Vi har haft två lugna träningar och matchförberedande video. Vi har givetvis även pratat igenom senaste matchen där alla är överens om att vi kan bättre vilket vi ska visa ikväll.

Matchinformation
20 januari kl 19.00 Eriksdalshallen
Hammarby IF HF – VästeråsIrsta HF
Matchen visas på SolidSport

Foto: Lina Johansson