Med en härlig segersvit i bagaget, är herrlaget redo för årets första match. VI får en pratstund med Axel Morén om hemligheten bakom framgången samt hans tankar om morgondagens match mot Amo HK.

Vad är det som ligger bakom er segersvit?

Som alltid så är det givetvis hårt jobb som ligger bakom mycket utav det. Vi har tränat på bra under hela säsongen och både laget och individuella spelare har haft en fin utveckling. Det tog några matcher för oss i början av serien att komma in det då vi kanske spelade lite för mycket efter motståndarens noter. Nu är vi istället på en plats där vi går in och styr matchen dit vi vill ha den. Vi har även, som jag nämnt tidigare, blivit väldigt bra på att hitta olika sätt att vinna handbollsmatcher på vilket är, enligt mig, en av de viktigaste egenskaperna man kan ha som lag.

Vad är dina tankar om morgondagens motstånd?

Amo är lite likt oss ett lag som är bra på att hitta sätt att straffa motståndaren på och genom det alltid hålla matcherna jämna eller vinna dem som de gjort i majoriteten av fallen. Faktum är att det är endast deras förlust mot oss i förra mötet där de kanske aldrig var riktigt nära att vinna. De spelar en ganska riskminimerad handboll där varje spelare har en tydlig roll och vet vad de ska göra. Detta bidrar till att deras matcher ofta innehåller många uppställda anfall.

Hur har förberedelserna sett ut?

Vi har några veckor sedan vår senaste match där det har varit lite helger i mellan så vi har varvat lite ledigt, individuella pass och kollektiva pass fram till den 3/1 då vi började köra på som vanligt igen. Denna vecka har gått till att få alla delar på plats igen inför matchen imorgon.

Vem ska vi hålla kolla på i motståndarlaget?

Deras klart bästa spelare är Mattias Mark Pedersen så han behöver vi få stopp på.

Matchinformation
10 januari kl 16.00 VästeråsIrsta HF – Amo HK
Matchen visas på SolidSport
Matchsponsor: Matbolaget/FoodTeam

Foto: Lina Johansson