I helgen väntar dubbla matcher i Västerås Arena, då herrlaget tar emot Tyresö och damlaget tar sig an Önnered. Båda matcherna presenteras av Riksbyggen och VI möter marknadsområdeschef, Andreas Norling, inför helgens handbollsfest.

Hur skulle du vilja beskriva Riksbyggen och er verksamhet?
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Vi är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder.

Varför sponsrar Riksbyggen handbollen i Västerås?
För oss på Riksbyggen är det viktigt med samhällsengagemang och att vi riktar vår sponsring mot organisationer, föreningar mm som har en stark värdegrund och som står för något positivt i samhället. VästeråsIrsta står för just detta och hela föreningen genomsyras av engagemang, föreningskultur, samhällsnytta och gemenskap (den sk VI-andan). Vi värdesätter också att föreningen kännetecknas av jämställd idrott.

Vad är din egen relation till handboll?
Jag har själv inte spelat handboll men har barn som är aktiva i klubben (min dotter Alma som spelar med F06 och min son Colin som spelar med P11). Däremot har jag alltid varit intresserad av handboll som idrott och följt både den lokala handbollen men även nationellt samt landslagen. Handboll är en fantastiskt trevlig idrott som är tuff men ändå väldigt ärlig och kännetecknas av ”fair play”.

Har du något eget handbollsminne du skulle vilja dela med dig av?
Jag har många fina handbollsminnen, bl.a. alla cuper som man har varit på med barnen ex Hallbybollen, Kopparcupen, Skadevi cup osv. Vi har alltid haft ett otroligt fint föräldraengagemang i barnens lag och följer med på alla cuper och matcher för att stötta och heja fram dem i sin idrott. Irstablixten är också något speciellt som jag vill lyfta. Det är så häftigt att få uppleva denna stora handbollsturnering som VästeråsIrsta arrangerar på ett mycket proffsigt sätt.

Ett av mina senare handbollsminnen är när våra tjejer i F-06 åkte upp till USM (Steg 1) i Kramfors och där vi föräldrar inte kunde följa med pga Covid-19. Trots det så gjorde tjejerna en jättefin insats och åkte hem därifrån som gruppetta och obesegrade. Vi föräldrar kunde som tur var följa tjejerna via SolidSport. Jag hoppas verkligen att de får möjlighet att fortsätta sin USM resa så snart som möjligt!

Hur tippar du matcherna på lördag?
Jag tror givetvis på dubbla vinster för VIHF med följande resultat:
VIHF – Tyresö 27-22
VIHF – Önnered 25-23
Alla på Riksbyggen önskar er lycka till imorgon!