Vi kan idag dela med oss av den härliga nyheten att Hannah Grytegård spelar med VästeråsIrsta HF även nästa säsong. VI får en pratstund med Hannah om den gångna säsongen och förlängningen.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?

Det känns såklart jättebra att fortsätta vara med på resan med VI.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?

Jag vill spela handboll och Västerås är den klubb jag vill spela för. Jag trivs väldigt bra med spelare, tränare och allt runt omkring. Det är ett lag med många spelare som har stor potential och det är en resa som jag tror kan bli väldigt spännande nästa år och som jag vill vara med på.

Hur ser du på den gångna säsongen?

Den skulle jag beskriva som en berg- och dalbana. Vi har haft många skador under säsongen och jag tror det kan ha varit lite det som har speglat vår prestation när vi inte har fått någon riktig kontinuitet. Men jag tycker ändå försvaret har varit ganska stabilt över säsongen medan vi har mycket att slipa på i vårat anfallsspel.

Hur ser du på din roll i laget och vad vill du bidra med till övriga spelare?

Jag går in på min 7e säsong i Västerås så någon form av rutin borde jag nog kunna tillföra. Jag hoppas jag kan bidra med att vara en tuff försvarsspelare och kunna springa lite när det ges lägen för det. Jag hoppas också kunna sprida en trygghet och bra stämning både på och utanför planen.

Någon match som du minns extra mycket från den gångna säsongen?

Lugi borta är en match som är en av de stabilare matcherna vi spelat i år och var en ruggigt skönt vinst. Sedan minns jag ju även tillbaka till vår seriepremiär mot Kungälv där vi fullständigt kontrade hem segern, sådant gillar jag.

Vad vill du hälsa era supportrar?

Jag hoppas verkligen att få se er på läktaren nästa säsong! VI kommer verkligen bjuda på show och det vill man se live! Håll i och håll ut.

Frenne Båverud om Hannah:

Det känns både bra som tryggt att en av våra mest erfarna tillika lagets rivjärn väljer att fortsätta med oss. På träningarna är Hannah den som går i bräschen genom att alltid “göra jobbet” pass efter pass efter pass, det går inte att slappna av om man möter henne oavsett om det gäller försvars- eller anfallsspel. Hennes utvecklingsområden ligger i att bli säkrare i passningsspelet likväl som beslutsfattandet, båda delarna blir stadigt bättre med ökad erfarenhet men självklart hoppas vi kunna hitta sätt att accelerera den processen. När hon har dagen är hon en av seriens bästa försvarsspelare och en av de farligaste genombrottsspelarna, oavsett om hon har dagen eller inte så är hon alltid en av seriens mest hårdjobbande och orädda spelare. Till detta är hon en mycket omtyckt person genom sin glada, ärliga och öppna personlighet.

“Grytan” är kort och gott en förebild som jag är oerhört glad över att vi får behålla i laget!