Det blev tyvärr förlust mot Skuru IK i dagens omgång av SHE. Slutresultatet skrevs till 34-26 och VI tar del av Frenne Båveruds tankar efter slutsignalen.

Hur vill du beskriva matchen?
Första halvleken är jämn där vi hittar lite olika vägar till mål och står bra bakåt. Skuru gör mål på våra misstag men vi bjuder inte på så många och därför leder vi i paus.
I den andra halvleken så står Skuru mycket bättre i sitt försvarsspel och får oss till att göra misstag som dom nyttjar skoningslöst och tar över matchen. Vårt anfallsspel blir lite för mycket sidled och försvarsspelet blir lite för avvaktande. Skuru tar tillvara på möjligheten som ges och genomför den andra halvleken kraftfullt och bestämt. Jag önskar att vi hade satt något till läge till på slutet så resultatet hade blivit något jämnare.

Ni leder efter andra halvlek – vad är det som gör att Skuru drar ifrån och vinner?
De sätter sitt försvarsspel och när vi inte hittar vägar igenom så straffar de oss. Tyvärr lyckas vi inte ändra den balansen genom att själva lyckas i försvar för att få lite enkla mål.

Några specifika situationer som är avgörande för resultatet?
Inga enskilda men i starten av den andra halvleken så tillåter vi Skuru att styr matchen som de vill tyvärr.

Vad tar ni med er till nästa lördag?
Säkerligen flera saker om vi får analysera matchen ordentligt. Finns många bra saker i den första halvleken och en del i den andra också. Just nu är det mest frustration men det går över. På måndag så gör vi jobbet igen genom att påbörja en slitig och bra vecka som vi avslutar med en tuff match mot Skövde HF i Västerås Arena.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

7 mål 
Johanna Hellgren (matchens lirare)

5 mål
Emma Aarnio

3 mål
Viola Paulsen

2 mål
Elllen Göthlin
Malin Lundqvist
Martina Granberg

1 mål
Carolina Ingesson
Viktoria Högström Unell
Wilma Svedung

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
27 februari kl 14.00 Skövde HF (Hemma)