Tyvärr blev det förlust i dagens kvartsfinal mot H65 Höör. Slutresultatet skrevs till 31-21 och VI får en pratstund med Frenne Båverud efter matchen.

Hur vill du beskriva matchen?

Efter en något tveksam inledning så tar vi oss in i matchen allt eftersom. Precis som förra gången så är det via bra försvars- och målvaktsspel. Offensivt så missar vi lite för mycket, deras målvakt är bra men ska inte få ta den typen av fria lägen som vi tar oss till samt att vi har lite för många enkla passmissar.

Vi har möjligheter till att åtminstone ha oavgjort i paus men bjuder H65 på ett par enkla mål precis innan halvtidsvilan vilket tyvärr grusar lite den fina upphämtning som vi gjorde.

Den andra halvleken startar vi bra defensivt men är återigen lite för tveksamma i offensiven. En mix av missade passningar och missade lägen ger Höör de kontringar som de behöver för att avgöra matchen. Mot slutet testar vi lite alternativ för att stressa dom men det resulterar i att det rinner iväg lite väl mycket.

Vad tar ni med er till tisdag?

Det uppställda försvars- och målvaktsspelet samt delar av anfallsspelet. Det vi behöver förändra är framför allt kontrings- och anfallsspelet då vi behöver göra fler mål.

Några prestationer du vill lyfta fram?

Tyras insats mellan stolparna var kul att se, hon tog verkligen vara på möjligheten att bli inkastad i slutspelet.

Övriga krigar för allt dom är värda i försvarsspelet men det blandas och ges lite för mycket i anfallsspelet.

Kul att se Frida tillbaka även om vi var försiktiga med henne, kanske kan det bli lite mer på tisdag.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

4 mål: Victoria Otrander, Viola Paulsen

3 mål: Frida Rosell, Tilde Skoog

2 mål: Johanna Hellgren, Wilma Svedung

1 mål: Malin Lundqvist, Martina Granberg, Viktoria Högström Unell

Matchens lirare: Tyra Schjött

Foto: Lina Johansson