Det står nu klart att Hannah Flodman förstärker damlaget till nästa säsong. VI får en pratstund med Hannah om klubbvalet, förebilder och hennes styrkor som spelare.

Hur känns det att komma tillbaka till VästeråsIrsta?
Det känns väldigt bra. Jag trivs med Frenne som tränare och det ska bli skönt att komma hem och få fortsätta utvecklas i den miljön. Att få hitta till ”rätta” igen och där jag vet att jag har ett förtroende.

Dina tankar om VästeråsIrsta som förening?
Med tanke på att jag har spelat i VästeråsIrsta innan så vet jag att det är en bra förening. Med bland annat bra människor runt om kring.

Ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?
Inget specifikt. Men något jag ändå alltid bär med mig är mina USM och JSM-guld. Sedan när vi tog guld i European Open med J-landslaget.

Dina styrkor som spelare?
Min spelförståelse, mina skott och att jag har börjat utveckla mitt försvarsspel.

VästeråsIrsta jobbar intensivt med initiativet #viställerupp där ni spelare som förebilder har en betydande roll. Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?
En förebild kan visa upp positiva sidor både på och utanför planen. Att man ger tid till människor som söker kontakt med en.

Frenne Båverud om Hannah Flodman: 

Det känns kul och spännande att få hem Hannah till Västerås. Jag är övertygad om att miljön här kommer att göra gott och att hon kommer att ta nya kliv i sin utveckling. Vi har haft bra samtal hela vägen och det är en mer erfaren och självständig Hannah som vi får tillbaka. Vi är båda eniga om vilka förutsättningar hon behöver för att ta nästa steg i sin utveckling. Hon kommer framför allt att tillföra skyttekraft och spelförståelse till en redan spännande trupp och då hon redan känner stora delar av gruppen så kommer hon snabbt att finna sig tillrätta.

 

Varmt välkommen Hannah!