Vi kan stolt presentera att Filip Eriksson spelar i VästeråsIrsta HF de kommande två säsongerna. Filip kommer närmast från Enköpings HF och hyllas av sportchef Andreas Bamberg.

Hur känns det att komma till VästeråsIrsta?
Det känns jätte roligt och spännande att komma till Västerås. Jag ser fram emot att ta nästa steg som handbollsspelare.

Dina tankar om VästeråsIrsta som förening?
Jag fick ett jättebra intryck av VästeråsIrsta som förening. Proffsigt och bra bemötande.

Ditt bästa handbollsminne hittills i karriären? 
Jag har många bra handbollsminnen. Men om jag skulle välja något så är det vårt SM-brons som A-pojk.

Dina styrkor som spelare?
Som spelare hoppas jag kunna bidra med min snabbhet och energi på plan sen älskar jag att vinna och spela matcher när det gäller.

Andreas Bamberg om Filip: 

Filip Eriksson är en ung otroligt snabbfotad vänstersexa som kommer tvinga sina motståndare att slita hårt för att hänga med honom. Filip som likt många andra spelare vi sett i föreningen senaste åren kommer från en fin utbildning i Enköpings HF. Han har under sin ungdomsår främst agerat på niometer men har under de senaste åren främst spelat vänstersexa. Med det får vi en bollskicklig handbollsspelare med ett stort sinne för mål. Förhoppningen är att Filip kan fortsätta ta stora kliv i sin utveckling som handbollsspelare och framförallt i sin relativt nya roll som kantspelare hos oss. Med hans stora ambitioner, arbetsmoral och näsa för mål kommer vi få stor nytta av Filip de kommande två säsongerna.

 

Varmt välkommen till VästeråsIrsta HF, Filip!