Damlaget räckte inte riktigt till i matchen mot Skara HF, som för dagen gick segrande ur mötet. Slutresultatet skrivs till 25-37 och Frenne Båverud delar med sig av sina reflektioner direkt efter matchen.

Dina tankar om matchbilden?

Bägge lagen startar offensivt och vi byter mål med varandra, försvarsspelet var inte på plats för något av lagen. Sedan gör vi ett antal tekniska fel där Skara straffar oss och gör ett ryck innan paus. I den andra halvleken har vi svårt att hitta igenom deras försvar och blir skoningslöst straffade gång på gång och matchen avgörs där och då. Sista kvarten är mer eller mindre bara en transportsträcka till Skaras seger även om alla gör vad de kan för att putsa till siffrorna.

Vad är det som gör att Skara vinner?

Deras försvarsspel, i alla fall i jämförelse med vårt, samt deras högre kvalitet i anfallsspelet. De gör få misstag och spelar med stort tålamod och då vi inte hittar rätt i försvarsspelet så får vi inte stopp på dem alls. 25 mål gjorda framåt är okej sett till antal, men 37 insläppta är för många – det går inte att vinna då.

Vad tar du med dig från matchen?

Inte särskilt mycket helt ärligt. Vissa detaljer såg bra ut de få gånger vi utförde dem ordentligt – men det var för sällan. Vi måste tillbaka till grunderna såväl defensivt som offensivt. Två oerhört tuffa matcher väntar så vi har hårt jobb som startar från och med imorgon.

Vilka spelarprestationer vill du lyfta fram?

Flera spelare gör enskilda fina saker men totalt sett är det alldeles för ojämnt. Nya möjligheter nästa vecka.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

4 mål
Wilma Svedung (Matchens lirare)

3 mål
Emma Aarnio
Hannah Grytegård
Malin Lundqvist
Viktoria Högström Unell

2 mål
Frida Rosell
Martina Granberg
Victoria Otrander

1 mål
Ellen Göthlin
Tilde Skoog
Viola Paulsen

Skadeinformation
Frida Rosell drabbades av en stukning under matchen och rehabilitering startar redan imorgon.

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
23 januari kl 15.30 Höörs HK H65 (borta)