Det blev tyvärr uddamålsförlust i dagens match mot Amo HK (slutresultat 23-24). VI får ta del av Axel Moréns tankar efter slutsignalen.

Hur skulle du vilja beskriva matchbilden?

Vi börjar matchen bra och får bra träff bakåt och Olle har några fina aktioner framåt vilket gör att vi tar ledningen. Matchen fortsätter sedan med att det känns som det är vi som för den, men vi bränner tyvärr några bra lägen. Sedan har vi en lite sämre period där vi kastar bort för många bollar och Amo går om och tar kommandot. Vi lyckas repa oss lite under sista 10 i första och ligger under med ett i halvtid bara. Känslan i halvtid är att vi har full koll på de bakåt men att vi behöver få bättre flow framåt.

Andra halvlek startar vi väldigt fint och går snabbt förbi och tar ledningen. Vi har även chansen att gå till en tvåmålsledning men gör tyvärr tekniskt i kontringen. Amo tar sedan time-out och får med sig en utvisning och straff direkt. De tar sedan också ledningen efter lite slarv från oss som de är snabba på att utnyttja. De tar ledningen med 3 bollar innan vi går över och spelar 7-6. Vi får relativt bra utdelning och lyckas krympa deras ledning och har chansen att kvittera både en och två gånger, men bränner. Deras ledning pendlar mellan 1-2 bollar fram till att vi gör 20-21 och de får en utvisning. Vi förlorar dock den med 0-2 så ställningen är 20-23. Efter det lyckas vi höja försvarsspelet ett snäpp till och vi kommer ikapp till 23-23 med 2 minuter kvar. Slutligen gör Amo 23-24 efter ett långt anfall. Tyvärr får de sedan tillåtelse att spela av 30 sekunder utan att ens försöka göra mål och lyckas få ett frikast som inte finns. Sekunderna när vi väl får bollen är för få och Amo vinner matchen.

Vad är det som gör att Amo vinner idag?

Amo vinner idag för de är lite skickligare i de avgörande momenten. De lyckas bra med sina långa anfall där de drar ned på tempot även om det är helt ofattbart hur de kunde få hålla på så länge många gånger utan någon påföljd.

Några prestationer du vill lyfta?

Niklas gör en väldigt fin match i mål. Sedan är försvarsspelet bra i stort sett hela matchen.

Vad tar ni med er till nästa match?

Vi visar återigen upp ett väldigt fint försvarsspel där vi får de dit vi vill många gånger så det tar vi med oss.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

5 mål 
Marcus Pedersen

3 mål 
Daniel Wolf
Olle Röken

2 mål 
Daniel Zachrisson
Ferdinand Beckius
Linus Eriksson
Thim Ahlin
William Hermansson

1 mål 
Anton Lindblom
Jonathan Wallgren

Matchens lirare
Niklas Åsberg

Foto: Lina Johansson


Nästa match för herrlaget:
17 januari kl 16.15 Anderstorps SK (borta)