Uppskjuten match och smitta i laget – en minst sagt annorlunda uppladdning för damlaget. Därtill saknas fyra spelare från första kvartsfinalen på planen idag. VI får en pratstund med Frenne Båverud inför kvartsfinal 2 av 5.

Uppskjuten match och smitta i laget – hur har ni laddat om?

Det har varit en annorlunda vecka för att vara slutspel, istället för att lägga all tid på att tekniskt/taktiskt förbereda oss för att möta H65 Höör så har vi gjort allt vi kan för att undvika sprida sjukdom. Teoretiskt har vi förberett oss bra men den praktiska planen (vad vi skulle träna in) har vi fått justera om helt. Nu är vi glada över att gårdagens testning enbart gav negativa provsvar, och när vi nu ges möjligheten till få fortsätta slutspelet så ska vi göra det bästa av den!

Hur ser uppställningen ut i dagens match?

De som är friska och hela spelar. Fyra av dom som var med i kvartsfinal 1 är tyvärr inte disponibla denna gång, men vi har andra som är hungriga på att få kliva in och visa vad vi kan prestera tillsammans.

Vad behövs för seger?

Vi behöver sätta försvarsspelet på samma sätt som senast, vinna målvaktsmatchen och vara mer noggranna i anfallsspelet. Till detta behöver vi att minst ett par spelare ”har dagen” för att kunna störa hemmalaget.

Vad talar för VästeråsIrsta?

Om man ska se lite nyktert på det så väldigt lite redan innan all corona-smitta och nu i stort sett ingenting. Det som ger hopp är moralen i vår grupp. Vi kommer att ge det allt vi har och försöka fullfölja vår plan tillsammans, då kan alltid under ske!

Matchinformation

27 mars kl 16.00 H65 Höör – VästeråsIrsta HF
Matchen visas på CMore

Foto: Lina Johansson