Gårdagens match mot Skövde slutade med två viktiga poäng för damlaget. Slutresultatet skrevs till 31-24 och VI möter en nöjd Frenne Båverud dagen efter segern.

Hur skulle du vilja beskriva matchen?
Vi går till pausvila efter en halvlek där bägge lagen visar mycket vilja framåt, ibland kanske lite för mycket så kvalitén på spelet inte alltid var så bra. Vi leder i paus på bättre försvars- och målvaktsspel.

I den andra halvleken drar vi ifrån tack vare de kontringar som försvars- och målvaktsspelet ger oss, Skövde gör en sista ansats och kortar ner 8 bollars ledning till 4 med 6 – 8 minuter kvar men vi behöll lugnet. En stabil och skön seger även om vi slarvade lite för mycket.

Vad är det som gör att VI vinner?
Att vi orkar hålla uppe bort försvars- och målvaktsspel så vi får de kontringar som vi behöver för att vinna. Skövde hade en tuff vecka med 3 matcher på 6 dagar som vi drog nytta av.

Vilka prestationer vill du lyfta?
Våra kantspelare gjorde ett fint jobb matchen igenom, Carro och Malin gjorde 12 mål tillsammans och bidrog starkt till segern. I försvarsspelet krigade alla på bra och bidrog till att Jossan kunde göra många fina räddningar.

Vad tar ni med er till matchen mot Heid?
Omställningarna som helhet och delar av såväl anfalls- som försvarsspelet. Finns många guldkorn att plocka ut från denna match. Det väntar en tuff och viktig match på onsdag, vi vill ta revansch från höstens täta möte där vi förlorade bägge poängen i matchens sista minut! Vi njöt igår men redan idag börjar vi ladda för onsdagen.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

7 mål
Carolina Ingesson (matchens lirare)

5 mål
Malin Lundqvist
Viola Paulsen

4 mål
Ellen Göthlin
Johanna Hellgren

2 mål 
Viktoria Högström Unell

1 mål
Hannah Grytegård
Martina Granberg
Tilde Skoog
Wilma Svedung

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
3 mars kl 19.00 BK Heid (borta)