Gårdagens kvartsfinal slutade tyvärr med förlust för damlaget. Slutresultatet skrevs till 32-23 och vi får en pratstund med Frenne Båverud dagen efter matchen. 

Hur vill du beskriva matchen?

Vi startar matchen på ett bra sätt där vi sätter försvars- och målvaktsspelet riktigt fint och får H65 och slarva en del. Dels nyttjar vi det offensivt men också spelar vi med bra tålamod och tar tillvara på en del lägen och leder länge rättvist. Tyvärr tappar vi kvalitén i anfallsspelet och missar några enkla passningar samt fina lägen och tillåter H65 att utjämna innan paus. Utifrån inledningen och spelet stora delar av den första halvleken så borde vi ha haft en ledning med oss i paus.

Varför vinner H65?

För att de under en sämre period i den första halvleken inte släpper iväg oss utan biter sig kvar med sina vassa omställningar. Att behålla den ledningen efter den starten från oss hade kunnat gett en möjlighet till skräll.
När vi har våra sämre perioder får vi ingenting att stämma offensivt och blir straffade konstant. Höörs vapen med försvar och kontring blev en för tuff utmaning denna match.

Vad tar ni med er till nästa match?

Mycket, vi gör många saker rätt i den första halvleken och även en del i den andra. Vi har nu knappa två veckor på oss att plocka ut och se till att vi gör mycket mera av dessa saker. Inför först kvartsfinalen var tiden relativt knapp, nu har vi möjlighet att förbereda oss mer. Det har även H65 såklart men det är vi som behöver göra något annorlunda. Vi är inte utslagna än.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

5 mål: Johanna Hellgren

3 mål: Love Kumlin, Tilde Skoog, Viktoria Högström Unell

2 mål: Ellen Göthlin, Hannah Grytegård, Malin Lundqvist (matchens lirare)

1 mål: Carolina Ingesson, Victoria Otrander, Viola Paulsen

Foto: Christoffer Borg Mattisson