Damlaget gick segrande ur gårdagens match mot Önnered. Med siffrorna 33-24 i målprotokollet, är det en nöjd Frenne Båverud VI möter dagen efter segern.

Hur skulle du vilja beskriva matchbilden?
Vi inleder bra med fin aggressivitet och tålamod offensivt. Vi får någon bolls ledning som vi salta men säkert ökar på fram till paus. Försvars- och målvaktsspelet är även på plats i den andra halvleken och vi drar tidigt ifrån ytterligare. Även om det blir något mindre differens vid tillfälle så är segern aldrig hotad.

Vad är det som gör att ni vinner?
Vårt försvar- och målvaktsspel samt att alla bidrar i offensiven. Vi gör mål på båda kanterna, från linjen och från 9M så bredden i målskyttet var det inget fel på.

Vad tar ni med er från matchen?
När man sätter sig och klipper ned matchen i detaljer så kommer det att finnas massor med bra och fina saker att ta med sig. Just nu tar vi med oss de två poängen och den sköna känslan.

Vilka prestationer vill du lyfta fram?
Martinas spel på högerkanten var riktigt bra igår och Jossans målvaktsspel likaså. Det var kul att se Hellgren tillbaka på planen och hon liksom alla(!) andra gjorde verkligen jobbet och bidrog till segern.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

6 mål
Martina Granberg

4 mål
Emma Aarnio
Johanna Hellgren

3 mål
Carolina Ingesson
Ellen Göthlin
Victoria Otrander

2 mål
Hannah Grytegård
Tilde Skoog
Viola Paulsen

1 mål
Josefine Hultberg Dahlgren
Love Kumlin
Viktoria Högström Unell
Wilma Svedung

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
20 februari kl 14.00 Skuru IK (borta)