Det blev tyvärr förlust i den tredje kvartsfinalen och därmed är slutspelet över för damlaget. VI får en pratstund med Frenne Båverud om matchen och den gångna säsongen.

Hur går dina tankar om matchbilden?
Sammanfattningsvis istället för ett längre utlägg så tar vi oss tillbaka i matchen om och om igen via rent krigande och hade vi bara varit lite skarpare i ett antal offensiva situationer så hade vi reducerat i matchserien. Försvars- och målvaktsspelet var bra nog att vi får möjligheter till att vinna, tyvärr får vi inte till det riktigt i anfallsspelet.

Varför vinner Höör?
Deras dalar under matchen är mindre/kortare än våra samt deras fantastiska förmåga att straffa sina motståndare med snabba omställningar. De har även spelare som varit med i fler viktiga situationer förut och det spelar också roll mot slutet.

Några individuella prestationer som du vill lyfta fram idag?
Tyras målvaktsspel var riktigt bra och hon fick bra hjälp från spelarna i försvaret. Båda våra ”Viktorior” på linjen slet bra matchen igenom och Tilde både fick och tog stort ansvar på ett bra sätt. Alla slet förtjänstfullt men dessa stack väl ut lite extra.

Hur vill du beskriva säsongen?
Berg- och dalbana. Skador och sjukdomar om vartannat, fint spel för att i nästa match se osynkat ut. Vi har inte fått någon riktig kontinuitet under hela säsongen och det har speglat prestationerna. Mot slutet hade vi en mer stabil laguppställning och då mer stabila insatser men tyvärr drabbades vi av ”coronan” när ”det roliga” (läs slutspelet) skulle börja.Det som ofta har varit bra är försvars- och målvaktsspelet medans anfallsspelet aldrig riktigt blivit så stabilt och flytande som man skulle önskat. Vi behöver utveckla anfallsspelet framöver för att ta nästa steg.

Någon match som har utmärkt sig extra mycket?
Nu är ju detta kanske lite styrt av gårdagens känslor men matchen igår tycker jag utmärkte sig och får samtidigt symbolisera säsongen lite. Inget skönspel utan rent slit och uppoffrande spel som nästan räcker långt men inte riktigt så långt som vi själva skulle önska. Bägge segrarna mot Önnered och bortamatchen mot Lugi var några av de stabilare insatserna som jag kommer att tänka på, sen premiären mot Kungälv var riktigt bra.

Några prestationer under säsongen som du vill lyfta fram?
Det är många som har gjort det bra, vill inte missa någon genom att svara på ”uppstuds” så ber att få återkomma. Egentligen är jag djupt imponerad av hur ALLA tjejerna lyckats anpassa sig till ”svängningarna” i förutsättningar och hur de tagit ansvar när det behövts. Det lovar gott för framtiden.

Målskyttar VästeråsIrsta HF Kvartsfinal 3:5

7 mål
Tilde Skoog

5 mål
Ellen Göthlin

4 mål
Viktoria Högström Unell
Wilma Svedung

2 mål
Love Kumlin
Malin Lundqvist

1 mål
Hannah Grytegård
Victoria Otrander

Matchens lirare
Tyra Schjött

Foto: Lina Johansson