Tyvärr gick Sävehof segrande ur dagens match i Västerås Arena. Slutresultatet skrivs till 28-33 och VI får en pratstund med Frenne Båverud efter slutsignalen.

Hur vill du beskriva matchbilden?
Matchen startar jämnt där lagen byter mål med varandra, försvars- och målvaktsspelet är inte riktigt där för något av lagen, men vi följs åt. Vi har en något sämre period med slarv framåt som ger Sävehof ett visst försprång men detta jobbar vi in lagom till pausvilan. I den andra halvleken ger vi tyvärr Sävehof ett gratis försprång genom några anfall mer enkla misstag. Trots den uppförsbacken jobbar vi oss nära gång på gång men kommer inte ikapp. Ett lag som Sävehof behöver inte den hjälpen utan rinner ifrån när vi chansar lite för att nå fram. Blev något måls skillnad för mycket i jämförelse med hur matchen såg ut.

Vad är det som gör att Sävehof vinner?
Våra misstag och deras förmåga att dra nytta av dessa, samt deras offensiva skicklighet när matchen är i avgörande lägen. Inget av lagen hittar riktigt rätt i försvars- och målvaktsspelet, vi vinner faktiskt målvaktsmatchen och borde då varit närmare än vad vi var.

Vilka spelarprestationer vill du uppmärksamma?
Allas. Jag tycker alla slet såväl i offensiven som i defensiven även om det inte alltid blev rätt. Vi har stor spridning på målskyttet och alla var med och bidrog. Kanske hade vi behövt någon som det glödde riktigt om, någon som verkligen hade dagen, för att vi skulle fått någon poäng med oss.

Nu ska vi analysera matchen, plocka med de saker som vi gjorde bra och träna hårt under veckan för att göra mer av de sakerna nästa helg när vi möter Lugi på bortaplan.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

3 mål
Carolina Ingesson
Malin Lundqvist
Martina Granberg
Viktoria Högström Unell
Viola Paulsen (matchens lirare)
Wilma Svedung

2 mål
Ellen Göthlin
Emma Aarnio
Hannah Grytegård
Victoria Otrander

1 mål
Johanna Hellgren
Tilde Skoog

Foto: Lina Johansson


Nästa match för damlaget
7 februari kl 16.00 Lugi HF (borta)