Senare idag väntar H65 Höör i den första kvartsfinalen. VI möter Frenne Båverud inför premiäromgången i slutspelet.


Hur är känslan inför första kvartsfinalen?

Den är bra, efter två år är det ju äntligen slutspel igen. Vi har jobbat hårt för att ta oss hit och väl här har vi ingenting att förlora, bara vi sliter vidare kan bra saker hända.

Vad talar för VIHF?

Sett till sluttabellen ingenting, men slutspel är slutspel och träffar man formen rätt kan åtminstone enstaka skrällar ske. Tidigare år så har vi jobbat oss in i matchserierna mot Höör och tagit dom till förlängning, jag hoppas att vi kan vara med bättre från start denna gång.

Vilka av våra egenskaper kommer vara nyckelfaktorer i matchen?

Bägge lagen kommer att vara beroende av att sätta sitt försvars- och målvaktsspel då kontringarna är den offensiva styrkan. För att undvika H65:s snabba omställningar behöver vi hitta vägar genom deras försvar och spela disciplinerat, utan att spela försiktigt.

Det är ett topplag som vi möter och vi behöver spela på toppen av vår förmåga i alla delar av spelet om vi ska kunna skrälla.

Skadeläget i truppen?

Oförändrat tyvärr. Kanske kan någon av de som var sjuka senast komma tillbaka, men inget som är klart än. De som tog ansvar och gjorde det bra mot Kungälv får en ny möjlighet, kul ska det bli.

Foto: Lina Johansson

Matchinformation

13 mars kl 18.15 H65 Höör VästeråsIrsta HF

Matchen visas på Sportkanalen / CMore