Matchen mot Lugi blev en minnesvärd historia och 2 poäng följer med damlaget hem till Västerås. Slutresultatet skrivs till 18-24 och Frenne Båverud hyllar hela lagets insats efter matchen.

Hur vill du beskriva matchen?

Vi får en grym start, framför allt defensivt, och får en rejäl ledning tidigt. Matchen stabiliserar sig sedan något men ledningen behåller vi till pausen. Den andra halvleken startar lite tveksamt och Lugi är på väg att komma ikapp när vi återigen får till ett ryck. Den ledningen släpper vi sen aldrig utan vi kan glädjas och andas ut med ett par minuter kvar.

Vad är det som gör att ni vinner?

Vi spelar en riktigt bra försvars- och målvaktsspel och håller ihop alla delar så som vi hade kommit överens om. Alla sliter som en helhet och Lugi får kämpa hårt för varje mål. Framåt är vi lite ojämna men alla vill vara med och bidra vilket gör att vi hittar olika vägar till att göra mål. En fin laginsats.

Vad tar ni med er från denna seger?

Intensiteten i försvarsspelet, hur vi jobbar med och för varandra. Anfallsspelet när vi kliver på mål och både släpper boll samt vågar ta de lägen som uppstår. Det var många saker som var ett steg i rätt riktning idag.

Flera starka insatser i laget. Några du personligen vill lyfta fram?

Allas insats i försvarsspelet var bra. Jag vill ändå framhålla Grytegård slit lite extra och Jossans målvaktsspel. Kanterna och linjespelarna var med och bidrog i båda ändar av planen på ett fint sätt. Offensivt var det som sagt lite ojämnt i perioder, Ellen hade flera fina och avgörande aktioner precis som Aarnio. Finns många individuella prestationer och aktioner som vi kan ta fram efter denna matchen. Nu njuter vi hela resan hem och samlar energi under natten, sen är det tillbaka ner i gruvan för att arbeta imorgon igen. Hårt slit och noga förberedelse krävs inför den tuffa matchen mot Önnered nästa helg. 

Matchens lirare: Josefine Hultberg Dahlgren

Målskyttar VästeråsIrsta HF

6 mål
Emma Aarnio

4 mål
Ellen Göthlin

3 mål
Carolina Ingesson
Hannah Grytegård
Martina Granberg

2 mål
Viktoria Högström Unell

1 mål
Josefine Hultberg Dahlgren
Victoria Otrander
Viola Paulsen

Foto: Lina Johansson