Senare i eftermiddag möter vårt damlag IK Sävehof – av tradition en tuff motståndare. VI får en pratstund med Frenne Båverud inför matchen.

Hur är känslan inför matchen mot Sävehof?
Det kommer att bli oerhört tufft men vi ska ge det allt vi har. Vi har förberett oss utifrån de förutsättningar som gäller och vi siktar på en bra prestation.

Sävehof är ju minst sagt något av en favorit i ligan. Vad är det som krävs för vinst?
De är duktiga och har en bred trupp så det krävs att vi presterar på topp för att de skall bli en match om poängen. Vi ska göra de saker som vi bestämt för och ge allt så får vi se hur långt det räcker, det har räckt långt förut.

Du var inte nöjd efter matchen mot Höör. Hur har ni laddat om under veckan?
Det ha delar om att vinna matcher och det gjorde vi inte i Höör så därför kan vi inte vara nöjda. Jämfört med matcherna innan är vi mer nöjda med vår prestation i vissa delar av spelet men det finns fortfarande mycket som kan bli bättre. Vi har tränat på bra och försökt jobba vidare på det som fungerade bra senast.

Hur mår truppen i övrigt?
Tilde är tillbaka från skada och i övrigt samma lag som senast. Frida hinner tyvärr inte bli redo till helgens match och de långtidsskadade har som det låter lång tid kvar till spel.

Matchinformation
VästeråsIrsta HF – IK Sävehof, 30 januari kl 15.30
Matchen visas på CMore

Foto: Lina Johansson