Det står klart att Axel Ring förlänger med VästeråsIrsta HF. VI möter Axel för ett samtal om förväntningarna inför säsongen 2021/2022.

Hur känns det att ha förlängt med VästeråsIrsta HF?

Det känns otroligt kul och ser fram emot kommande säsong.

Vad är det som avgör att du förlänger med VästeråsIrsta HF?

Jag känner att jag har goda möjligheter att utvecklas som handbollsspelare här i Västerås.

Hur ser du på den gångna säsongen?

En annorlunda säsong men som ändå var extremt rolig och lärorik. Jag känner personligen att jag utvecklades väldigt mycket under förra säsongen men även att vi som lag utvecklades under säsongens gång.

Beskriv din roll i laget och vad hoppas du kunna bidra med till övriga spelare och laget?

Min roll är att vara på plats och göra ett hårt arbete. Samt även att förhoppningsvis kunna utmana spelare i laget till att göra detsamma.

Vad är dina förväntningar inför nästa säsong?

Jag hoppas att vi kan göra en bra säsong där vi spelar så bra handboll vi bara kan. Då kommer det bli ett roligt år.

Något du vill tillägga?

Jag ser fram emot att kunna få lite publik på läktarna igen framöver. Det är något som vi har saknat under säsongen som var.

Andreas Bamberg om Axel:

Det ska bli kul att fortsätta följa Axels utveckling. Han har tagit en liten annorlunda väg fram då han i tidig ålder fick en plats i a-lagets träningstrupp för att sedan ta en säsong i u-laget igen för att anpassa träningsmiljön till hans behov. Det visade sig vara ett bra beslut då han senaste åren tagit stora kliv i sin utveckling och är väldigt medveten om sin egna handboll. Axel är en kreativ avslutare och en klok försvarsspelare. Nu är förhoppning om att kunna lyfta hans prestationer över tid och bli en mer notorisk målskytt.