Det står nu klart att Axel Morén tränar herrlaget även nästa säsong. VI får en pratstund med Axel om den gångna säsongen och målsättningen inför nästa säsong.

Hur vill du beskriva den gångna säsongen?

Vi gick in i säsongen som ett på förhand tippat bottenlag av många “experter”. Under försäsongen tycker jag dock att vi redan där visade att vi stod upp bra mot allsvenskt motstånd. Sedan kom premiären där vi gör en av säsongens sämre insatser och blir totalt överkörda av Vinslöv. Vi repade oss dock snabbt och vann våra hemmamatcher i början relativt enkelt men hade problem med bortaspelet. Under de första två månaderna utvecklades vi mycket och när vi fick ordning på bortaspelet så vann vi många matcher under november och december. Känslan under denna period var att det var vi som styrde matcherna och fick de ofta dit vi ville. Vi avslutade hösten med en fin match mot Kungälv och totalt 9 segrar på 13 matcher. Vi startade sedan vårsäsongen med tre raka förluster tyvärr där två av dem är jämna matcher mot Amo och Hammarby där det är små marginaler som avgör. Vi kommer dock igen och vinner två matcher på rad för att sedan förlora två igen. Sista delen av säsongen avslutar vi dock på ett bra sätt både spelmässigt och resultatmässigt och vinner fyra av de sex sista matcherna. Även om jag anser att vi spelmässigt är bättre i vissa matcher under våren mot hösten så tar vi fem poäng mindre och det är vad som räknas och i slutändan det som skiljer från att vi når en högre placering. Som helhet gör vi dock en väldigt bra säsong och vi har tagit kliv både som lag och individuellt.

Är det någon match som du minns extra mycket?

Vi har matcher under hösten som man minns där vi spelade med en härlig intensitet. Den match som man ändå minns bäst är nog Hammarby hemma när det fick vara lite folk på läktaren. Det var tydligt att spelarna höjdes utav det och det var en bra allsvensk match som vi tyvärr förlorade knappt. Under våren har vi ett par uddamålsvinster på bortaplan som var väldigt sköna och som man minns bra.

Är du nöjd med lagets placering?

På förhand hade jag varit väldigt nöjd med en 5:e plats och spelarna har gjort ett fint jobb under säsongen men efter den höstsäsongen som vi levererade så hade vi chansen på mer och jag tycker vi borde varit närmare kvalplatsen än vad vi var inför slutomgången.

Vad är målsättningen inför kommande säsong?

Vi strävar hela tiden mot att bli bättre så givetvis vill vi bli det även nästa säsong. Det kommer att krävas hårt arbete under försäsongen då vi dels kommer att gå in i nästa säsong med lite mer respekt samt att Allsvenskan nog kommer att bli lite bättre nästa år. Det enda jag egentligen är missnöjd med årets säsong är att jag tycker vi helt enkelt har varit för dåliga i lite för många matcher. Där behöver vi definitivt bli bättre nästa säsong och skaffa oss både en högre lägstanivå och en jämnare nivå överlag, både i matcher och mellan matcher.

Hur känns det att ha förlängt?

Det känns naturligtvis jättebra och det ska bli väldigt kul och inspirerande att fortsätta utveckla både laget och individerna. Vi har som jag ser det många spelare med en stor potential och det är härligt att få vara med på deras resa.

Andreas Bamberg om Axel Morén

Jag hade knappt vågat tro att Axel kunna få den utväxling på både laget och sig själv som tränare. Efter sina två första säsonger som tränare på seniornivå så har han tagit laget genom en serie obesegrat och nu även spelat till oss en fin och otippad (av utomstående) femteplats i seriens nästa högsta serie. Jag är djupt imponerad av Axels och hans ledarkollegors arbete och utveckling under åren som varit och är med det också otroligt glad att vi får möjlighet att fortsätta vårt arbete tillsammans ytterligare en säsong.

Foto: Stefan Borg